Must read

Must read: Huizenmarkt staat in brand

En we gooien er olie op. Verder: nieuwe inflatieregels ECB, Amerikaanse consument geeft weer geld uit als water en nieuwe unicorn in NL.

De ECB maakt het zichzelf makkelijk
De ECB maakt het zichzelf makkelijk door een heel aantal informele regels formeel te maken, maar ze tegelijkertijd heel vaag te houden. PEPP kan in de toekomst altijd, in alle vormen, aldus Edin Mujagic. En de inflatieregels, die zijn ook super breed te interpreteren.

Weidmann benadrukt de inflatieregels nog eens

CO2-rechten kunnen koersen met 40% drukken
Als we klimaatopwarming willen tegengaan, dan hangt daar een prijskaartje aan. Van Lanschot Kempen denkt dat beurzen de komende jaren te maken krijgen met een negatief effect dat kan oplopen tot boven de 40%.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Lees ook: In 2021 is het Oranje boven in de IEX Fonds 40.

Als vanouds

Uitslaande brand op de huizenmarkt
Een ineenstorting van de huizenmarkt zoals in Ierland en Spanje is ons tijdens de kredietcrisis bespaard gebleven. Maar waar Dublin en Madrid hun lessen hebben geleerd, geldt dat niet voor Den Haag, vindt hoogleraar Dirk Schoenmaker.

Ja, dat is makkelijk gezegd

Nederland is unicorn rijker: Bunq na investering meer dan miljard waard
Online bank Een Britse investeerder steekt 193 miljoen in de Amsterdamse onlinebank Bunq. Daarmee is Nederland opnieuw een unicorn rijker. Oprichter Ali Niknam is door de geldinjectie in één klap miljardair.

Kwaliteitsslag op kantorenmarkt
Zullen kantoren ooit weer zo gevuld raken als voor de coronacrisis? Wellicht niet, maar dat hoeft niet erg te zijn. Investeringen kunnen nu gedaan worden in verduurzaming. Dat levert geld op.

Misschien kan de S&P 500 niet hoger
Goldman Sachs denkt dat S&P 500 rond 4300 punten het jaar uitgaat. Dat is rond het niveau van nu.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?