Must read

Must read: Beleggen in een bullmarkt is ook niet makkelijk

Plus: Het Chinese inflatierecept is goed kopieerbaar, lage rente doet banken steeds meer pijn, Goldman Sachs dist bitcoin, en meer.

Chinees herstel stelt gerust
Als de Amerikaanse economie de Chinese volgt, dan hoeven beleggers zich geen zorgen te maken. Dan blijft de inflatie wel onder controle. Dat schrijft portfoliomanager Alexis Bienvenu van de duurzame Franse vermogensbeheerder La Financière de l'Echiquier.

Amerikaanse 10-jaars opnieuw dalend

Fed dreigt gelijk te krijgen

Rijkere consument is een feest voor Gucci & Co
De gemiddelde burger in de VS, Europa en Azië is de coronapandemie rijker uitgekomen. Volgens Capital Group is dat voor producenten van luxegoederen meer dan ideaal.

Big Tech ontdekt fintech
Waar liggen voor hen de kansen? Wie wint?

ABP verdubbelt belang in Shell
"Onze beleggers handelen als ze een kans zien." Was het ABP niet een voortrekker in duurzaam beleggen?

Schroders analyseert de uitdagingen van Big Oil

Beleggen in een langlopende bullmarkt
Wijze lessen van Ben Carlson. Zoals: "A combination of FOMO and greed can make people take really dumb risks with their money during a bull market. This opens you up to all sorts of scams, frauds, charlatans and hucksters looking to take advantage of loose risk parameters. If it sounds too good to be true, it probably is."

De lage rente doet banken steeds meer pijn
Spaarders worden gedwongen hun geld ergens anders onder te brengen.

Na 1,5 jaar coronacrisis is het 'feest' in de economie
Maar wat heeft dat gekost? Economen geven hun visie. Het verklaart mede de goede gang van zaken op de beurzen.

Luister ook naar de mening van de hoofdeconomen van de grote banken

Goldman Sachs: Blijf weg bij bitcoin!
De cryptomunt voldoet niet aan de schijf van vijf voor een gezonde belegging. Intussen breidt de zakenbank het aanbod van diensten in cryptovaluta’s voor institutionele beleggers wel verder uit.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?