Must read

Must read: premie Big Tech verdampt

Plus: topracen met autocertificaten, cryptorevolutie moet nog beginnen, grondstoffenprijzen dalen weer, CO2 is het nieuwe goud, en meer.

Topracen met autocertificaten
De belegger in gestructureerde producten kijkt niet alleen naar de fundamentele karakteristieken van een aandeel, maar vooral ook naar de marktfactoren. Marcel Tak ziet mooie kansen met bonuscertificaten in auto-aandelen. Welke beoordeelt hij als het beste?

De echte cryptorevolutie moet nog komen
T. Rowe Price verwacht dat de echte cryptorevolutie pas echt zal beginnen met de introductie van digitale dollars, euro's en renminbi's. Dat is niet gunstig voor bitcoin & Co.

"Emotionele beleggers zijn arme beleggers"

China doet wat aan de hoge grondstoffenprijzen

Niet alleen de grondstoffenprijzen dalen
Joshua Brown van The Reformed Broker verwacht dat ook de prijzen van tweedehands auto's, vliegtickets en andere hoogvliegers zullen dalen. Het bewijs dat hoge inflatie slechts tijdelijk is, ziet hij terug in de obligatiemarkt, die zich de laatste tijd tamelijk rustig houdt.

Nieuw inzicht portefeuilleconstructie
De combinatie van de factoren waarde en momentum is goud, zo laat studie zien.

De richting van de CO2-prijs is duidelijk

Slim beleggen in groene datacenters
Zsolt Kohalmi, hoofd wereldwijd vastgoed bij Pictet AM, ziet mooie beleggingskansen in de vergroening van datacenters. Vooral als bestaande gebouwen worden omgebouwd.

Big Tech niet langer verhandeld tegen een hoge premie
Morningstar waardeert de grote techbedrijven juist op. Ofwel, we hebben hier met een leuk instapmoment te maken.

Fedbesluit van gisteren was feller dan verwacht
Ook Jeroen Blokland leest de famueze dot plot

Berg spaargeld blijft
Tijdens de coronacrisis spaarden Nederlanders veel meer, omdat het door de lockdowns lastiger was om geld uit te geven. Maar nu winkels en de horeca opengaan en reizen ook makkelijker wordt, wordt dat spaargeld niet massaal uitgegeven.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?