Must read

Must read: Big Tech is te laag gewaardeerd

Plus: is hoge inflatie tijdelijk of structureel? Nederlandse economie doet het opmerkelijk goed, hedgefondsen willen crypto's, en meer.

Hoge inflatie: Tijdelijk of structureel?
Amundi en Optimix kruisen de degens over het inflatievraagstuk. Hun verschil in mening leidt ook tot verschillende beleggingsadviezen.
Ook Belegger.nl heeft een verhaal met tips over beleggen in tijden van inflatie.

Een kleine inflatiekanttekening

Nasdaq boekt recordstand
Maar het kan nog veel hoger. Morningstar verhoogt de reële waarden van Big Tech-aandelen aanzienlijk.

M&A-golf in de beleggingsindustrie houdt aan
Het aantal fusies en overnames ligt wereldwijd op recordniveau. De vermogensbeheersector is geen uitzondering. Credit Suisse ziet zeven redenen waarom de overnamerage in de beleggingsindustrie nog wel even aanhoudt.

Nederlandse economie doet het opmerkelijk goed

Verstandig om wat winst te nemen
Heeft de beurs het beste gehad? "Het is nog lang geen herfst maar met wat meer balans in de portefeuille zijn we wel beter voorbereid op een minder stabiele nazomer." Ewout van Schaick, hoofd mixfondsen bij NN IP, doet een paar suggesties.

Terug naar vroeger
Kapitaalintensieve investeringen worden weer belangrijk, schrijft Cor Wijtvliet.

Klimaatverandering is risico én kans

Energietransitie
Shell wil weg uit het grootste olie- en gasveld van de VS, waar op basis van chemicaliën olie en gas uit steen worden geperst.

"Dit werk doet ertoe"
Na twee termijnen van vier jaar zit het voorzitterschap bij de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) er voor Chris Buijink (67) op. Een terugblik op acht enerverende jaren. "Never a dull moment!"

Hedgefondsen zien brood in crypto's
Hedgefondsen verwachten de komende jaren meer cryptomunten te gaan kopen. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van onderzoek van financieel dienstverlener Intertrust onder honderd hedgefondsen.

Onderwijl zijn hedgefondsen steeds positiever over aandelen

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed. Onderwijl presteert de passieve portefeuille dit jaar wel heel sterk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?