Must read

Must read: tijd om winst te nemen?

Plus: beurszorgen nemen toe, Nederland houdt hoogste rating, cash is niet de oplossing, huizenprijzen stijgen door, en meer.

Ja, het is verstandig om wat winst te nemen
Heeft de beurs het beste gehad? "Het is nog lang geen herfst maar met wat meer balans in de portefeuille zijn we wel beter voorbereid op een minder stabiele nazomer." Ewout van Schaick, hoofd mixfondsen bij NN IP, doet een paar suggesties.

Nee, zorgen zijn overdreven
"Nu de wereld de economische malaise die ontstond als gevolg van de coronapandemie langzaam achter zich begint te laten, bestaat immers de vrees dat het herstel te snel komt. Overal zijn tekorten ontstaan door de onverwacht snel aantrekkende vraag, niet alleen in grondstoffen, maar ook in halfgeleiders en personeel." Martine Hafkamp is minder bang.

Pictet AM wordt wel voorzichtiger

Heeft Buffettindicator langste tijd gehad?

Meer vaccineren is sneller groeien
Het herstel van economieën staat en valt volgens Schroders met een effectieve uitrol van vaccinatieprogramma. Overheden die hun bevolking het beste beschermen, boeken ook de beste economische prestaties.

Nederland blijft super kredietwaardig
Nederland heeft van kredietbeoordelaar Moody's opnieuw de hoogste rating meegekregen, ondanks de grote economische klap van de coronacrisis en de massale overheidssteun aan bedrijven.

Cash is niet de oplossing
Maar alles in een keer naar de beurs brengen ook niet. Zeer sterk verhaal over de kunst van het beleggen.

Vraag naar EU-obligaties is geen probleem
(en dat houdt de rentes wel laag)

Je bent rijk,
en toch bezorgd over hoe het verder gaat met je rijkdom. Leuke relativerende column van Ben Carlson.

Industrie ziet de CO2-prijs snel oplopen
"Het is een soort bitcoin"

In het kader van bitcoin

Verdere appreciatie renminbi beperkt
De Chinese munt is in het afgelopen jaar met meer dan 10 procent in waarde gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar, tot de hoogste koers in drie jaar. Daar blijft het volgens Fidelity International wel bij.

Angst voor een huizencrash is niet nodig
De prijzen gaan ook dit jaar flink omhoog, aldus de belangrijkste hypotheekverstrekker van het land.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed. Onderwijl presteert de passieve portefeuille wel heel sterk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus