Must read

Must read: zonnige vooruitzichten

Plus: aandelen frontier markets zijn klaar voor de draai, toekomstige bearmarkten duren steeds korter, extra cryptotoezicht, en veel meer.

Aandelen frontier markets: Klaar voor de draai
In de afgelopen tien jaar presteerden aandelen frontier markets onder de maat. Dat zou de komende tien jaar heel anders kunnen zijn, denken ze bij het Friese fondsenhuis TCM. "Het startpunt is nu interessant."

Zonnige beursvooruitzichten 2e helft 2021
De vooruitzichten voor de tweede helft van 2021 stemmen hoopvol, zo mogen we uit de woorden van Vincent Juvyns, Global Market Strategist bij J.P. Morgan Asset Management, opmaken. Tijdens de digitale Mid Year Outlook van de Amerikaanse vermogensbeheerder legt hij uit wat we kunnen verwachten voor economie en aandelen. Juvyns is met name enthousiast over Chinese aandelen én obligaties.

Financieel directeuren worstelen met duurzaamheid
Veel financieel directeuren vinden duurzaamheid van belang voor hun organisatie, maar worstelen met de praktische uitvoering ervan. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Ook profiteren van de meme-stocks-hype?
Dit is een kansrijke speculatiestrategie.

Het gaat goed met de Nederlandse economie

Sneller uit de dip
Toekomstige bearmarkten komen en gaan, maar lang zullen ze niet niet duren. Dat is toch wel een les van 2020. "Nothing is guaranteed but I do think a combination of faster markets, increased central bank intervention and more fiscal stimulus could change the nature of bear markets going forward." Goede column van Ben Carlson.

Dat was de houtrally
Gaan andere grondstoffen volgen?

Indexfondsen worden te groot
Morningstar: "However, there is a legitimate concern about index funds: the amount of shareholder votes that they have accumulated. Historically, index fund critics have fussed about investment risks. Ironically, it is because such dangers do not exist (that is, not unless index funds become several times larger than their current level) that the real issue emerges. Unlike their actively run predecessors, index fund providers threaten to disrupt the balance of corporate voting power." Sterke analyse van John Rekenthaler.

De Europese ETF-markt consolideert verder
Europese ETF's hebben een opmerkelijk succesvolle eerste 20 jaar achter de rug. Nu is de tijd gekomen voor consolidering, wat volgens Detlef Glow niet meer dan logisch is. "Het is een teken van volwassenheid."

Meer overheidstoezicht op crypto's: wat betekent dat voor beleggers?
Overheden proberen de cryptomarkt te reguleren en dat proberen ze al vanaf het begin. Dat zou beter zijn voor spaarders en investeerders, maar vinden ze dat zelf ook? Als je kijkt naar de winsten, dan lijkt het volgens RTL Z alsof ze er niet wakker van liggen. Lees ook: China duwt bitcoin richting de afgrond.

Er zijn nog meer cryptocritici

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed. Onderwijl presteert de passieve portefeuille wel heel sterk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus