Must read

Must read: waarom de goudprijs niet meestijgt

Plus: de inflatie-index is een fantasie-index, voordelen EM zijn een illusie, ABN Amro blijft risk-on, tapering komt eraan, en meer.

De inflatie-index is een fantasie-index geworden
Dat burgers de officiële inflatiecijfers niet vertrouwen, kan monetair econoom Edin Mujagic goed begrijpen. "Inflatiecijfers vertellen niet langer hoe de kosten van levensonderhoud veranderen." Heel goed verhaal.

Benieuwd of dit in het CPI terug te vinden is

De grote beleggingsvoordelen van EM zijn een illusie
Volgens Nicolas Rabener zijn aandelen uit opkomende markten inmiddels net zo duur als westerse, zijn deze landen net zo vergrijsd, en zijn aandelen uit opkomende markten geen goede hedge tegen Amerikaanse koerscorrecties.

ABN AMRO blijft positief over aandelen
De maatschappij gaat weer open – en daarmee ook de economie. Tegen deze achtergrond blijven wij de voorkeur geven aan aandelen boven obligaties. Aandelen hebben in de afgelopen maanden al flinke terreinwinst geboekt. Maar wij zien genoeg redenen om positief te blijven over deze beleggingscategorie. Lees het persbericht.

Aan de andere kant...

Waarom goud niet meestijgt

DWS en Generali geïnteresseerd in NN IP
DWS Group en Assicurazioni Generali zouden interesse hebben in de vermogensbeheerdivisie van NN Group. Zij zijn niet de enige, meldt Bloomberg.

Nieuwe trend: Van Big Tech naar Med Tech
Als de jaren 2010 het tijdperk waren van Big Tech, dan kunnen de jaren 2020 volgens Capital Group wel eens het tijdperk worden van Med Tech.

Aandachtspuntje voor obligatiebeleggers

Thuiswerken goed voor de winst
Na corona 1 of 2 dagen thuiswerken? Dat levert de werkgever veel geld op.

Pas op voor cryptofraude
Crypto's zijn niet gereguleerd en waanzinnig populair. Dat maakt de crypothandel tot een walhalla voor oplichters. Val niet voor één van deze vier fraudepraktijken.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed. Onderwijl presteert de passieve portefeuille wel heel sterk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus