Must read

Must read: Inflatie, inflatie, inflatie

Plus: Hoge inflatie op komst, koperprijs verdubbelt in prijs, hedgefondsen beheren recordvermogen, actieve fondsen zijn geen ETF's, en meer.

High inflation blues
Monetair econoom Edin Mujagic ziet grote overeenkomsten tussen nu en 50 jaar geleden, het startpunt van een hardnekkige inflatiegolf.

Inflatie is waarschijn wél een blijvertje

De inflatiesignalen staan op rood

Commodities blijven gevraagd
Geen beleggingscategorie presteerde in het eerste kwartaal beter dan grondstoffen. Hoe verder? Eelco Ubbels van Alpha Research pakte de beleggingsrapporten erbij.

Koperprijs zal verdubbelen in prijs
"Een stijgende vraag naar koper als gevolg van de verschuiving naar een groene economie en een achterblijvende productie van het metaal leiden tot een structureel tekort en een verdubbeling van de koperprijs naar $18.000 tot $20.000 per ton," aldus het Franse Amundi. Hier is het verhaal.

Waardeboot heeft nog plek zat aan boord

Wat zijn E, S en G afzonderlijk waard?
Op de korte termijn is de G van goed bestuur de belangrijkste factor voor een hoog duurzaam rendement. Op de lange termijn zijn de E (milieu) en S (sociale verantwoordelijkheid) minstens zo belangrijk, aldus onderzoek.

Geen oorlog, wel concurrentie
Biden wil handelsoorlog met China beëindigen.

Hedgefondsen beheren inmiddels meer dan 4 biljoen dollar
En dat is een record. De slimste beleggers van het universum zijn het jaar goed begonnen.

Pas op met SPAC's
Beleggers in de SPAC van Bill Ackman zijn het wachten op een investeringsbeslissing moe.

Britse beurs is klaar voor de start
Lees ook: Het is klein, Brits en klaar voor een inhaalslag.

Hoge Amerikaanse schuld is het probleem niet
Capital Group geeft vier redenen waarom de Amerikaanse schuld niet uit de hand zal lopen.

Actieve fondsen zijn geen ETF's
Het is daarom toch geen goed idee om actieve fondsen om te bouwen tot ETF's. Heldere en diepgaande analyse.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed. Onderwijl presteert de passieve portefeuille wel heel sterk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie