Must read

Must read: Angst is een slechte raadgever

Plus: Bottlenecks drijven prijzen en VIX op, The City stroomt leeg, liever saaie aandelen, prijzen erkende kunst exploderen, en meer.

Bottlenecks drijven prijzen en beursvolatiliteit op
Arbeidsschaarste, chiptekort en hoge grondstoffenprijzen jagen de inflatie op. Beleggers worden er maar nerveus van. Volgens Ewout van Schaick, hoofd mixfondsen bij NN IP, zal de beursvolatiliteit de komende maanden hoog blijven.

Ruim baan voor cyclische aandelen
Nuveen-analist Brian Nick raadt beleggers aan aandelen te kopen in bedrijven die profiteren van een hoge groei in de VS. Over een snel verkrappende Fed hoeft niemand zich zorgen te maken. "De eerste renteverhoging komt pas in 2023."

Obligaties en aandelen bewegen dezelfde kant uit
Dat is natuurlijk niet zo goed voor de portefeuillespreiding.

Greenwashing blijft reuze eenvoudig

Angst is een slechte raadgever
Martine Hafkamp is niet bang voor inflatie: "Opvallend is verder dat er geen sprake is van een prijsstijging over de gehele linie. Zo blijkt uit een nadere analyse dat de forse toename van de prijzen toe te schrijven is aan diensten die slechts voor 13% uitmaken van de consumentenbestedingen." Opbeurende column.

Ervaren bankers verlaten massaal Londen

Beste belegger, heeft u een plan?
"If you’re riding a big winner, you need to have a game plan. Even if the plan is to hold, fine, that’s a plan. But you can’t have success when you’re stock is cut in half and you’re not sure whether to sell it all or buy some more." Michael Batnick houdt beleggers weer eens scherp. Of, zoals Corné van Zeijl het verwoordt:

Musk tweet bitcoin omlaag
Bitcoin een serieuze belegging? Voor de tweede keer in één week tijd kelderde de koers van de Bitcoin door een tweet van Tesla-ceo Elon Musk. "Inderdaad", twitterde Musk als reactie op iemand die suggereerde dat Tesla het vermogen in Bitcoins beter af kan stoten. De koers van de Bitcoin daalde naar het laagste punt sinds februari. Lees ook: Optimix moet niets van crypto's hebben.

Coronacrisis is niet voor iedereen (snel) voorbij

Liever de schildpad dan de haas
"When I was younger, I loved following hot stocks of the moment like PENN and DKNG. But now as I get older, I find comfort in the boring tortoise companies, knowing full well that they are the ones that often end up lapping the tired hares in the end." Ofwel, saaie aandelen hebben ook wel wat. Ze geven in elk geval minder stress.

Mooie belegging
Bij het veilinghuis Christie's werd donderdag een schilderij van Pablo Picasso verkocht voor 85 miljoen euro. Ook werk van Vincent van Gogh en Piet Mondriaan werd voor een hoger bedrag dan verwacht afgehamerd. Kunst is niet langer iets 'omdat het moet', het is een investering voor de rijken, aldus RTL Z.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?