Must read

Must read: Niet bang voor inflatie

Plus: Crypto's zijn rubbish, de beste fondsen van 2021, EM en DM groeien even hard, de grote chipsoorlog, en meer.

Optimix moet niets van crypto's hebben
Volgens Optimix hoort bitcoin (en andere crypto’s) niet thuis in een beleggingsportefeuille. Het is geen geld, biedt geen bescherming, beweegt te heftig, en is het tegendeel van duurzaam. Daarbij zijn de koersvooruitzichten ook nog eens heel slecht. Interessante analyse.

De mening van Rabobank

Matthijs Bouman:

Inflatie maakt beleggers onterecht nerveus
Lees de geruststellende column van Jan-Willem Nijkamp van Fintessa. Ook Edin Mjagic is geenszins in paniek.

ABN AMRO is ook niet bang voor inflatie

De beste fondsen en fondsenhuizen van 2021
IEXProfs en Refinitiv presenteren de Refinitiv Lipper Fund Awards 2021. Alle winnaars van de prestigieuze fondsenprijzen op een rij en interviews met een aantal van de beste actieve managers van dit moment. Hoe kijken zij nu naar de markt?

Economische groei EM en DM bijna even groot
Nu de opkomende markten niet langer veel harder groeien dan volwassen markten verliezen aandelen opkomende markten een deel van hun aantrekkingskracht. Nou ja, volgens Jeroen Blokland van Robeco ligt het allemaal iets genuanceerder.

Zonnige zomer voor strandaandelen?
Deze zomer zullen in veel ontwikkelde landen de lockdowns worden versoepeld, waardoor de economische activiteit kan opleven. Maar zal de zon ook al voor de reis- en vrijetijdsbranche gaan doorbreken?

Amerikaanse aandelen zijn volgens alle maatstaven duur
Maar wie zoekt, vindt nog altijd koopwaardig spul.

De grote chipsoorlog
De miljarden vliegen in de chipsector in het rond. Met een investering van enkele honderden miljarden mengt Zuid-Korea zich in de strijd met onder meer China, Taiwan, de Verenigde Staten en Europa om de dominantie van de chiptechnologie. Wie wint?

Pictet AM gaat voor Chinese schuld
Internationale beleggers hebben relatief weinig Chinese obligaties in portefeuille. Pictet AM verwacht dat dit de komende jaren gaat veranderen. Voor beleggers die nu instappen, lonken aantrekkelijke rendementen bij een relatief laag risico en weinig correlatie.

Tesla verkoopt fors minder in China
Voor Tesla gaat er van alles mis in China. Als klap op de vuurpijl wordt het bedrijf bijna ingehaald door een Chinese concurrent. "De berichten zijn niet best. Dit kan leiden tot problemen." Meldt RTL Z.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus