Must read

Must read: Marktleiders van de toekomst

Plus: Voorkom tweederangspensioenburgers, crypto's kunnen ook omlaag, Chinese groei vertraagt, high yield peperduur, en méér.

Nieuw pensioenstelsel: Voorkom tweederangsburgers
Nederland pensioenland gaat van een uitkeringsregeling naar een premieregeling. Pensioenspecialist Rajish Sagoenie van Milliman hoopt dat deze transitie voor alle direct belanghebbenden even goed uitpakt. Dat is namelijk geen zekerheid.

Correctie is altijd een kans

Wereldwijde staatsschuldexplosie is geen probleem
De staatsschulden wereldwijd stegen in 2020 met 9,3 biljoen dollar tot 62,5 biljoen dollar. Dat is een stijging van 17,4%, en komt overeen met 13.050 dollar per persoon. Gelukkig zijn deze schulden volgens Janus Henderson Investors goedkoop te financieren. Nederland blijft keurig binnen de doelstellingen van Maastricht.

Europese nek-aan-nek-race

The only way is up?
Martine Hafkamp is kritisch over de kansen van crypto's. "Beleggen in Bitcoin wordt veelal gezien als een alternatief voor beleggen in goud, het is alleen veel volatieler. Misschien is speculeren wel een beter woord. Het levert niets op en je moet hopen op koerswinst. Bovendien is het erg lastig om de ontwikkelingen voor Bitcoin voor de komende tientallen jaren te voorspellen. Daarvoor is het allemaal nog te nieuw en zijn er teveel dingen aan de gang zoals het feit dat er steeds nieuwe cryptomunten bijkomen."

Pictet gaat voor cyclische aandelen

Chinese groei vertraagt
Rabobank: "Despite the relatively positive short term outlook, we remain gloomier for the long term as China’s ageing population, high debt load, weakening productivity growth and increasing international tensions will keep growth below the levels of the past 15 years." Ook ABN AMRO heeft een diepgaande China-analyse.

Marktleiders van de toekomst
Vijf bedrijven hebben het volgens Morningstar in zich om binnen hun bedrijfstak de nummer 1 te worden: Heineken, Delivery Hero, Carl Zeiss Meditec, Dassault en InterContinental.

Kantoren blijven gevraagd
Fysiek samenwerken op een kantoor is te belangrijk voor werkgevers en werknemers om op te geven. Dat betekent dat er ook na Covid behoefte is aan kantoorruimte. De vraag naar nieuwe kwalitatief hoogwaardige kantoren kan zelfs flink toenemen als de economie aantrekt, aldus Columbia Threadneedle Investments.

High yield is dus duur

Vermogensongelijkheid verminderen is niet moeilijk
Zet meer mensen aan om aandelen te kopen. Sterk verhaal van Ben Carlson.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?