Must read

Must read: de kracht van dividend

Plus: het echte risico van staatsobligaties, inflatie is een dingetje, de belangrijkste regel van beleggen, en nog veel meer.

Slecht klimaat voor staatsobligaties?
Moet bij de uitgifte van langlopende staatsobligaties het klimaatrisico worden benoemd? Marcel Tak ziet daar niets in. Een andere onbesproken risico geeft hij voorrang, en dat zou het Agentschap Financiën ook moeten doen.

Robeco: 1% bitcoin in de portefeuille is een prima idee
Bitcoin is volatiel, maar heeft als digitaal goud wel degelijk een rol te spelen, betoogt portfoliomanager Jeroen Blokland van Robeco. Rendement is (tot nu toe) het probleem niet.

India is er ook nog
Beleggers kunnen volgens het Frans Amundi niet langer om India heen.

De kracht van dividend
Dividendbeleggen is een kwestie van een lange adem hebben. Jan-Willem Nijkamp: "Op de lange termijn is de kracht van dividend sterker dan de kracht van koerswinst." Goed verhaal.

Dividendaandelen waren weleens duurder

Inflatie is een dingetje

Begrijpen de toezichthouders Big Tech wel?
Banken worden wel vergeleken met windhonden - ze rennen erg snel - terwijl de toezichthouders bloedhonden zijn - traag, maar trouw het spoor volgend. In het tijdperk van Big Tech lopen de bloedhonden echter het risico het geurspoor kwijt te raken.

Weet wat je hebt
De belangrijkste regel van beleggen volgens Charlie Bilello.

Grondstoffenproducenten moeten aan de bak
De druk van beleggers, die meer duurzaamheid eisen, leidt ertoe dat bestuurders worden vervangen, meldt Reuters.

Het is rijk en vervuilt

CBS: Faillissementen (nog)op laag peil
Er zijn in maart 30 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen lag echter nog steeds op een laag niveau.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?