Must read

Must read: chiptekort is een blijvertje

Plus: terugval Aziatische aandelen is tijdelijk, dividendaandelen zijn geen obligaties, China pakt big tech aan, en veel meer.

Terugval Aziatische aandelen slechts tijdelijk
BNP Paribas begrijpt goed waarom de Aziatische beurzen in februari een stapje terug deden. Het maakt de Franse vermogensbeheerder niet minder optimistisch over de kansen in Azië, en dan met name in China.

Westerse belegger ontdekt China

Stijging van de goudprijs zit er niet in
De daling van de goudprijs vertelt Edin Mujagic dat beleggers rekenen op sterke economisch groei, waarbij de stijging van de inflatie slechts tijdelijk zal zijn. De monetair econoom kan zich daar wel in vinden.

Even schaars als goud
Chiptekort is een blijvertje. ING analyseert de chipmarkt. Must read voor beleggers in semi's.

Tapering is even geen probleem

Grote Amerikaanse obligatieveilingen op komst
Dus wees niet verbaasd als de Amerikaanse obligatierentes opnieuw gaan stijgen, meldt Reuters.

Aandelen zijn geen obligaties
Beleggingsinkomen nodig? Het is niet verstandig om laag rentende obligaties te verruilen voor dividendaandelen.

Het zijn lastige tijden voor westerse beleggers in India

Teamdiversiteit verbetert het rendement echt
Hedgefondsen die worden geleid door mensen met verschillende achtergronden, doen het doorgaans veel beter dan teams die bestaan uit mannen met dezelfde universitaire achtergrond, nationaliteit en oud-werkgever.

Het kan vriezen en dooien
Martine Hafkamp over het naderende cijferseizoen. Stijgen de winsten even hard als de koersen?

Eerste 4 miljard uit groeifonds verdeeld
Uit een veelheid van projecten koos de commissie-Dijsselbloem de pareltjes die geld krijgen uit het Nationale Groeifonds. Voorwaarde: ze moeten bijdragen aan toekomstige groei. Dat blijkt dus vooral de aanleg van extra rails te zijn.

Nieuwe lockdowns raken olieprijs

China pakt monopolistische techbedrijven aan
Reuters: “The heavy fine on one of the country’s dominant tech leaders also sends a strong message to the broader tech sector that the Chinese regulators, like their European counterparts, are serious about cracking down on Big Tech.”

Er is iets met de Nederlandse huizenmarkt
In Europa zijn er maar weinig landen waar de prijzen zo hard stijgen als hier, aldus het CBS.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus