Must read

Must read: Vergeet ook de olieprijs niet

Plus: Ontsporing obligatiemarkt raakt ook aandelen, onervaren beleggers bestormen de beurs, stomme bubbelpraatjes, en meer.

Fed is even zonder woorden
Damned if you do, damned if you don’t. Alles wat Fed-president Jerome Powell nu zegt, valt verkeerd. Het zou monetair econoom Edin Mujagic niet verbazen als de Fed aan de vooravond staat van een stevige beleidsverandering.

Help! De rente stijgt
Nu obligatiebeleggers ernstig rekening houden met het einde van het royale monetaire beleid dreigt de ontsporing van de obligatiemarkt. Dat zal ook aandelenbeleggers raken, waarschuwt Hendrik Tuch in een diepgaande maar duidelijke column.

Covid-19 liveblog: Schrijf waarde-aandelen niet af
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Amundi pleit voor waarde-aandelen, BlackRock zet staatsobligaties op verkoop, Amundi zoekt inflatiebescherming, ABN AMRO en BlackRock gaan voor cyclische aandelen, Robeco rekent op stijging grondstoffenprijzen, en meer opinies.

De grote rotatie van groei naar waarde is begonnen?
Waarom groeiaandelen toch echt een stapje terug moeten doen.

Nu diversifiëren met EM-bonds
State Street Global Advisors meent dat beleggers EM-obligaties niet langer kunnen negeren. Daar is de markt te belangrijk voor en de voordelen te groot.

Vermogensbeheerders weten zich geen raad met crypto's
“Not allowing the purchase of crypto is something that’s frustrating to many advisors, but it’s such a volatile asset that many investors end up doing it on their own,” said Jimmy Lee, chief executive of the Wealth Consulting Group." Hier is het hele verhaal van Reuters.

"Pas op voor aandelentips op sociale media"
Steeds meer onervaren particulieren beleggen. Wat wordt de Europese GameStop?

Nog een keer: Waarde en prijs zijn verschillende zaken

The Matrix wijst de weg
Heerlijk verhaal waarin de financiële markten naast de film The Matrix wordt gelegd. Eind van het liedje is een modelportefeuille die bestaat uit 20% MSCI World, 20% smallcaps value, 20% lange termijn obligaties, 20% korte termijn obligaties en 20% goud en die alle stormen moet overleven en ook nog eens goed geld oplevert.

Stomme bubbelpraatjes
Beleggers hebben niets aan de voortgaande bubbeldiscussie. Het gaat om iets heel anders.

OPEC doet nog even niets
Dus de olieprijs stijgt volgens Reuters verder. Het oliekartel wil eerst weten of de wereldeconomie ook echt aantrekt. Brent nadert inmiddels 70 dollar de vat, en dat heeft zijn effect op de inflatie. Hier de analyse van Bloomberg:

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. De nieuwste sell-off op de obligatie- en aandelenmarkten hakt er stevig in.

Toeslagenschandaal blijkt nog veel groter
De omstreden werkwijze van de Belastingdienst is veel eerder begonnen dan tot nu toe bekend. Dat blijkt uit duizenden vertrouwelijke documenten van de afdeling Toeslagen die RTL Nieuws in handen kreeg. Schokkend verhaal.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus