Must read

Must read: Grondstoffenbonanza nekt beurs

Plus: Vreemdste crisis aller tijden, beursverliezers renderen uiteindelijk beter, dollar kan naar 1,15, succes low-vol-strategie is voorbij, en nog veel meer.

Vreemdste crisis aller tijden
De huidige crisis wordt door overheden bestreden door enorme schulden aan te gaan. Aanhanger van de Moderne Monetaire Theorie vinden dat geen enkel probleem. Onze columnist Marcel Tak denkt daar heel anders over. "Gratis geld bestaat niet en een inflatieloze omgeving voor lange termijn is een illusie."

Echt succesvolle beleggers volgen de anti-momentumstrategie
Onderzoek van Morningstar wijst uit dat de minst geliefde fondscategorieën uiteindelijk het beste scoren. Europese en waarde-aandelen vragen om opgeraapt te worden.

Covid-19 liveblog: Belegger vreest opleving economie
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Kempen verwacht aandelendruk, ING is niet bang voor stijgende rentes, T. Rowe Price en Kempen gaan voor risk-on, M&G zoekt het in EMD, Robeco rekent op stijging grondstoffenprijzen, en meer opinies.

"Europese banken onderschatten impact pandemie"
Moet de grote klap voor de banken nog komen, of hebben zij het ergste al gehad? Daar denken banken en toezichthouders heel verschillend over.

Dollar naar 1,15
Dat is de nieuwste raming van ABN AMRO. Reden? De sterk stijgende Amerikaanse rente.

De low-vol-strategie werkt even niet meer
Heel helder verhaal met dito grafieken van Michael Batnick van The Irrelevant Investor.

Het effect is zichtbaar op de beurs

Olie naar 80 dollar?

2 miljard dollar salaris in een 1 jaar
Dat is wat de Top 10 grootverdieners in de hedgefondsindustrie volgens Reuters vorig jaar voor zichzelf bij elkaar harkten. Wat doen ze met dat geld?

EM verdient plek in ieders portefeuille

Drie obligatie-uitdagingen vragen uw grote aandacht
Arif Husain, hoofd International Fixed Income van T. Rowe Price, vreest dat obligatiebeleggers de huidige uitdagingen en risico's niet volledig begrijpen.

Rabobank is toeschouwer van de waterstofrevolutie

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?