Must read

Must read: 11 onmisbare crashindicatoren

Plus: Houd vast aan Beleggen 1.0, wanneer inflatie pijn doet, VS banken breiden uit in China, bitcoin is geen goud, en méér.

Marsmissie maakt onze toekomst zonnig
Dankzij de inspanningen van de VS en China om Mars nader te verkennen, staan ons de nodige technologische doorbraken te wachten, denkt monetair econoom Edin Mujagic. Dat heeft effect op zijn persoonlijke beleggingstrategie.

Houd vast aan Beleggen 1.0
Juist in euforische beurstijden, zoals nu, is het volgens onze nieuwe columnist Ralph Wessels van ABN AMRO MeesPierson zaak om de basisbeginselen van beleggen niet uit het oog te verliezen.

Heeft de low-vol-strategie het beste gehad?

Ai, de kredietmarkt van nu lijkt op die van 2007
De Amerikaanse economie zit nog altijd diep in het slop, maar dat schrikt beleggers niet af om zwakke bedrijven te voorzien van grote leningen. De Wall Street Journal ziet parallellen met de vooravond van de kredietcrisis.

Wanneer doet inflatie pijn?

Covid-19 liveblog: Junkspreads kunnen krapper
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? T. Rowe Price en Kempen gaan voor risk-on, M&G zoekt het in EMD, Robeco rekent op stijging grondstoffenprijzen, aandelen volgens BlackRock niet al te duur, en meer opinies.

Hogere Amerikaanse rente versterkt dollar
Maar volgens ABN AMRO staat de dollar einde dit jaar gewoon op 1,20.

Fasten your seatbelts
Altijd handig om te weten: 11 crashindicatoren.

China is hot
Grote Amerikaanse beleggingshuizen breiden hun werknemers in China met honderden uit, zo bericht Reuters. Beleggingshuizen wereldwijd zijn dol enthousiast over de belegginskansen in China.

Het is wachten op de crash
(Op basis van alle overeenkomsten tussen nu en 1997)

Wat betreft GameStop
"Mike McCaskill spent years scouring the stock market and betting on long shots. Then he found the opportunity that changed his life—and helped spark the mother of all short squeezes." Heerlijk verhaal over een belegger die meehielp shortende hedgefunds een loer te draaien en daar geen spijt van heeft. Zeer lang verhaal.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Bitcoin is geen goud
Volgens JP Morgan is bitcoin geen veilige haven bij hevige aandelencrashes.

MKB: e-commerce, farma en IT knallen
Herstel overnamemarkt voor MKB heeft 2 gezichten: e-commerce, farma en IT knallen – horeca en detailhandel blijven achter, meldt Business Insider. Wie had anders verwacht.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus