Must read

Must read: Beleggers rekenen op meer inflatie

Plus: Je eigen beleggingsfonds starten, AFM kritisch over ESG-beloften, dividendrendement fors omlaag, en meer.

Doen? Een eigen beleggingsfonds starten
Met de komst van het coronavirus zag Tom Straver van Asset Care Fund Services het aantal fondslanceringen flink toenemen. Hij vertelt wat er allemaal bij komt kijken om een fonds in de markt te zetten. 20.000 euro, een paar maanden geduld en 1 miljoen aan toezeggingen volstaan volgens hem om een rendabel beleggingsfonds te beginnen.

Beleggers sorteren voor op stijging inflatie

Covid-19 liveblog: Op weg naar een zeepbel
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? T. Rowe Price en Kempen gaan voor risk-on, M&G zoekt het in EMD, Robeco rekent op stijging grondstoffenprijzen, aandelen volgens BlackRock niet al te duur, en meer opinies.

Mooi praatjes vullen geen ESG-gaatjes

Is er nog hoop voor de vastgoedmarkt?
Traditioneel hoort vastgoed in een modelportefeuille, omdat het relatief veilig is en een vaste inkomensstroom oplevert. Maar dat is verleden tijd. Corona heeft flinke koersdalingen van beursgenoteerd vastgoed veroorzaakt. Komt het nog goed?

Maar wie kijkt er tegenwoordig nog naar dividend?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Het jaar van de optimistische Os
Afgelopen week vrijdag begon het Chinese jaar van de Os. Zes vermogensbeheerders buigen zich over de Chinese beleggingskansen. Hun optimisme kent geen grenzen. Wat is allemaal koopwaardig?

Kleine revolutie in economenland

CO2-initiatief Rabobank gaat het klimaat niet redden
Rabo heeft een CO2-bank opgericht. Boeren in ontwikkelingslanden planten bomen en bedrijven in het Westen gebruiken dat om hun CO2-uitstoot te compenseren. Milieuorganisaties hebben bedenkingen, omdat dit niet bijdraagt tot minder uitstoot. Het klimaat wint er niets mee. RTL Z bericht via een filmpje.

Eindelijk weer positief pensioennieuws

En de Brexitwinnaar is .... Amsterdam!
Niet Frankfurt en Parijs profiteren van de leegloop van The City maar Amsterdam, schrijft Reuters.

Tesla wordt steeds goedkoper
Teslarijder Wouter Weijand heeft spijt van de aanschaf van zijn Tesla. Veel te duur! Met een beetje geduld had hij er eentje voor bijna niets gekregen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus