Must read

Must read: Arme shorters, arme speculanten

Plus: De beste beleggingsrapporten van 2020, juist kleine bedrijven vervuilen, Draghi gaat nu Italië redden, en veel méér.

De beste assetallocators van 2020
Gisteren werden voor de zesde keer de Asset Allocation Awards uitgereikt door Alpha Research. JP Morgan AM ging met de belangrijkste prijs, Asset Allocation Overall, naar huis. Welke beleggingshuizen wonnen de andere vier prijzen? Of anders gezegd, wie zeilde het beste door het bewogen coronajaar 2020?

Covid-19 liveblog: Meer in opkomende markten
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Robeco positiever over EM, winstcijfers vallen Van Lanschot Kempen reuze mee, BlackRock vreest oplopen inflatie, Pictet gaat voor aandelen, goud verliest volgens Fidelity aan glans, en meer opinies.

Wat gebeurt er als de lockdowns eindigen?
Veel extra spaargeld wacht om te worden uitgegeven. Krijgen we deze zomer een inflatiespike?

Het is groen en groeit niet
De laatste jaren vloeiden er honderden miljarden richting ESG-fondsen. Toch zijn er maar weinig duurzame fondsen die rendabel zijn.

Grote vervuilers?
Als het om duurzaamheid gaat, lijken we ons vooral te focussen op grote bedrijven die zich niet snel genoeg aanpassen. Maar zo slecht doen die het helemaal niet. Juist kleinere bedrijven hebben onze aandacht nodig, schrijft Rabobank-econoom Otto Raspe in een column voor RTL Z.

Nederland is Amerika niet
Gamestop, zilver, het is de laatste dagen een gekkenhuis op de beurs. Speculanten stuwen de koersen gigantisch op, in de hoop professionele beleggers die juist op een koersdaling rekenen een voet dwars te zetten. Kan dat ook in Nederland? De nieuwe Amerikaanse minister van Financiën Yellen wil praten over extra regulering.

Een ode aan shorters
Jan-Willem Nijkamp neemt het op voor beleggers die hun geld verdienen aan koersdalingen. Lees ook: Shortselling is even gehaat als riskant.

Bill wist de afloop natuurlijk al
Robinhood-beleggers zijn uiteindelijk de klos in handelen dat veel weg heeft van een piramidespel. Wie te laat aansluit, verliest.

Draghi is terug
Italië heeft een nieuwe regering en de premier is een oude bekende. Beleggers zijn er blij mee.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Even snel tussendoor
Beleggers die hun mobiele telefoon gebruiken om hun orders door te geven, veranderen in speculanten laat een studie zien, waarvan de resultaten voor 5 dollar kunnen worden gekocht.

Niet beleggen als je high bent
Een Nederlands-Australische studie toont aan dat het roken van joints tot waardeloze beleggingstrades leidt. Wie had anders verwacht?

+45% in een maand
De waarde van alle Bitcoins, Ethereums and Tethers in omloop bedraagt inmiddels 735 miljard dollar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?