Must read

Must read: Tech will be back

Plus: S&P naar 4800 in 2022, vrouwelijke CFO's zijn eerlijker, juist geshorte aandelen stijgen, bubbels overal, en méér.

Op naar de 4800 punten
Ondanks torenhoge waarderingen zijn Amerikaanse fondsmanagers extreem optimistisch over aandelen. Gelet op de lage rentestanden, royale stimuleringen van Fed en Amerikaanse overheid en de sterke ontwikkeling van de vrije cashflow van bedrijven is daar ook iets voor te zeggen.

Covid-19 liveblog: Mooi aandelenjaar
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Ook Pictet gaat voor aandelen, goud verliest volgens Fidelity aan glans, beleggen in China is volgens BlackRock een must, NN IP voorziet 25% winstherstel, en meer opinies.

Big tech dolblij met Joe Biden
Techbedrijven maakten nooit zoveel winst als onder voormalig president Trump. Toch zijn ze nu dolblij met Joe Biden als president. CEO's buitelden over elkaar heen om Biden te laten weten dat ze zin hebben om met hem te werken. Maar waarom? Dat zocht RTL Z uit.

Tech will be back
Het zou Jan-Willem Nijkamp van Fintessa niet verbazen als beleggers de komende tijd weer massaal tech-aandelen kopen. Was dat alweer de rotatie van groei naar waarde?

Vrouwelijke CFO's knoeien minder
Vrouwelijke CFO's geven juistere cijfers dan mannelijke CFO's, zo toont onderzoek aan. Iets voor beleggers om in de gaten te houden.

Credit downgrades wegen veel zwaarder
Onderzoek toont aan dat het afwaarderen van kredietwaardigheid aandelenkoersen veel sterker raakt dan opwaarderingen. Heel lang verhaal.

Hoe meer shorters, hoe meer koerswinst
Het is een bijzonder fenomeen dat bedrijven die het meest geshort worden (zoals Tesla) het sterkst in prijs stijgen.

Pas wel/niet op met thematische ETF's
Die zijn duur en lopen veelal achter de feiten aan, toont uitgebreid onderzoek aan. Morningstar staat er heel anders in.

Bubbels overal

Low-vol beleggen werkt ook in China
Dat is de belangrijkste uitkomst van research van de quant-afdeling van Robeco.

Alle Amerikaanse beursrendementen vanaf 1825
Slechts in 3 jaar verloor Wall Street meer dan 30%.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Ander virus jaagt landbouwprijzen op
De uitbraak van de varkenspest in China in 2019 heeft nog steeds grote gevolgen voor de landbouwprijzen. Vooral arme landen kunnen het daardoor moeilijk krijgen, schrijft Hendrik Jan Tuch van Aegon AM.

Van reiskosten- naar thuiswerkvergoeding
Veel Nederlanders werken inmiddels alweer een maand of tien voornamelijk of geheel vanuit huis. Daarom tuigen steeds meer bedrijven een thuiswerkregeling op, met bijbehorende vergoeding. Het lijkt erop dat de ouderwetse reiskostenvergoeding zijn langste tijd heeft gehad.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus