Must read

Must read: Vastgoedfondsen zijn niet altijd wat ze lijken

Soms is het meer tech dan vastgoed. Plus: financials bovenmatig vaak slachtoffer hacks in coronacrisis, huizenmarkt too hot en CEO's krijgen teveel.

Negen nieuwe fondsen in de IEXFonds 40-index
Met deze 40 beleggingsfondsen denken wij een goed gewogen mandje fondsen te hebben voor 2021. Er zijn negen nieuwe binnenkomers en dus ook negen vertrekkende managers. Dit zijn de wijzigingen op een rij.

Economie herstelt langzamer dan beleggers verwachten
Volgens zes managers van beleggingsafdelingen zal de economie herstellen, maar niet in het tempo waar beleggers nu van uitgaan. Beleggers zijn mogelijk te positief over 2021.

Covid-19 liveblog: Waarderingen geen probleem
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Robeco is niet bang voor Amerikaanse inflatie, T. Rowe Price is positief over Chinese beleggingen, Schroders zoekt het in de opkomende markten, Loomis Sayles, BlackRock, J.P. Morgan AM, Optimix en Kempen zijn risk-on en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's).

  • Rendement IEXFonds 40 (afgelopen drie maanden) +6,80%
  • Rendement Index 20+ (afgelopen drie maanden) +5,97%

Valt het mee?

Grootverdieners

Vastgoedfondsen zijn niet altijd wat ze lijken
Heeft u een vastgoedfonds of een technologiefonds vermomd als vastgoedfonds in portefeuille?

Too hot

Nieuwe risico's

Meer hacks tijdens de coronacrisis

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40