Must read

Must read: Gouden toekomst voor zilver

Plus: De ETF-dodenlijst, grootste vervuilers ontmaskerd, aandelen toch niet duur, bitcoin stijgt verder, en veel meer.

De ETF-dodenlijst
Detlef Glow van Lipper begrijpt wel waarom zo veel ETF's worden opgeheven. Hij heeft een lijst gemaakt van ETF´s die mogelijk binnen afzienbare tijd worden geliquideerd.

De gouden toekomst van zilver
Want zilver kent in tegenstelling tot grote broer goud ook nog belangrijke industriële toepassingen, aldus Jan-Willem Nijkamp. Dit jaar steeg de waarde van zilver meer dan die van goud.

Aandelen duur?
Volgens Robert Shiller is dat niet het geval als de waardering van obligaties ernaast wordt gelegd.

Vind de winnaars

Covid-19 liveblog: Klimaataandelen nieuwe winnaar
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? DWS verwacht veel van klimaataandelen, NN IP gaat voor cash en linkers, BMO GAM vreest einde aandelenrally, ING en Robeco zijn bullish over 2021, Janus Henderson rekent op herstel vastgoed, en meer opinies.

Dit is toch echt een V-herstel

De grootste vervuilers ter wereld
Shell moet groener worden, vinden milieuclubs. Ze stappen naar de rechter om dat af te dwingen. Maar wie zijn eigenlijk de grootste vervuilers, in Nederland maar ook wereldwijd? RTL Z zocht het uit. Voor langetermijnbeleggers wel iets om in de beleggingsbesluitvorming mee te nemen.

Beleggers stappen uit Big Oil
Want: De druk op fossiele bedrijven om hun CO2-uitstoot te beperken, heet inmiddels een 'beleggingsrisico'. Bovendien presteren de niet-fossiele energiebedrijven over de afgelopen vijf jaar structureel beter.

Duurzame transitie dwingt beleggers tot herijking portefeuille
Een groeiend aantal bedrijven en overheden zet zich in voor verduurzaming van economie en samenleving. De coronapandemie heeft deze trend zelfs versterkt, schrijft Caspar Snijders, portefeuillemanager aandelen bij ACTIAM. Goed verhaal.

Alles wordt elektrisch
Edison & Co moesten eens weten.

De favoriete aandelen van Europese beleggers
En die komen niet uit Europa, aldus Belegger.nl.

Amerikaans-Chinese handelsspanningen gaan verder?
Biden wil Amerikaanse tarieven op Chinese producten zeker niet meteen terugdraaien.

Amerikaanse lange rente stijgt sterk op stimuleringsplannen Biden
(En op de verwachting dat deze plannen het ook nog eens halen)

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). De actieve portefeuille doet het dit jaar veel beter dan de passieve concurrent.

Van centrale bank naar regering
De nieuwe Amerikaanse minister van Financiën vertelt wat ze van plan is

Vijf redenen waarom bitcoin verder stijgt
Kan de prijs van bitcoin zich handhaven boven 20.000 dollar? Het zou zomaar kunnen, zegt Josh Brown. Er zijn namelijk steeds meer grote bedrijven die de munt omarmen, het wordt makkelijker om erin te handelen, en de angst voor uitwassen neemt af. Bitcoin wordt volwassen.

De andere coronaslachtoffers

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus