Must read

Must read: Volgend jaar weer bankdividend?

Misschien worden de regels versoepeld. Plus; bitcoin als comeback kid, leren van Black Friday en wie doen er mee in de vaccinrace?

Het draait allemaal om de V
En dan heeft Edin Mujagic het niet over de vorm van het economisch (groei)herstel. Nee, de V van de omloopsnelheid van het geld. Geld rolt niet, waardoor er dus ook weinig tot geen inflatie is.

Investeringsvolume zonne-energie-sector flink omhoog
Overheden en grote beleggers willen de komende jaren honderden miljarden investeren in groene energie. Voor investeringen staat bijna 750 miljard dollar klaar.

Covid-19 liveblog: Tijd om winst te nemen
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? BMO GAM vreest einde aandelenrally, ING en Robeco zijn bullish over 2021, UBS AM koopt cyclische aandelen, Janus Henderson rekent op herstel vastgoed, en meer opinies.

Climate investing: if not now, when? If not you, who?
For all the ESG-challenges companies face today, there is one which unites them all – a challenge dwarfing all others in its urgency. ‘E’ for the environment. ‘E’ for the elephant in the room. ‘E’ for the emergency we all now face – the failure of our fossil-fuel civilisation to address climate change, writes Lyxor ETF.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Weer omlaag

Leren van Black Friday
Wat kunnen beleggers leren van de koopjesjacht?

Moeten we ons zorgen maken? 
Worden grote beleggers niet te machtig?

De vaccinrace
Er zijn maar liefst 48 vaccins in de race om het coronavirus in te dammen. ABN Amro zet alle onzekerheden rond de ontwikkelingen op een rij. 

De dollar is zwak
Beleggers denken dat de dollar nog verder kan dalen.

Misschien mag het weer

Bitcoin als comeback kid

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus