Must read

Must read: Daar is de dubbele dip

De tweede coronagolf doet economieën goed pijn. Plus: de Britten krijgen een nieuwe ronde steun en wat gaat er mis bij Ant?

VS verkiezingsblog: Nog even geduld
Zoals verwacht laat de uitslag op zich wachten. Biden staat voor, Trump laat zich nog niet uit het veld slaan. Intussen neemt de onrust toe, maar geen paniek, aldus Columbia Threadneedle. In januari zal er echt wel een president worden benoemd.

Covid-19 liveblog: Overheden aan zet
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Jupiter hoopt op meer fiscale stimulansen, Robeco ziet explosie nieuwe bedrijven, UBS AM wijst Nederland aan als toekomstige winnaar, AM Capital Group positief over luxemerken, en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Oh nee, daar is ie...

Wat gaat er mis bij Ant?

ING trapt op de One Bank-rem
In navolging van ABN Amro zet ook ING het mes in zijn internationale zakenbank. Een aantal kantoren in Azië en Zuid-Amerika worden gesloten. Duizend banen staan op de tocht.

Duurzame modelportefeuilles samenstellen nog lastig
Het vermogen dat wordt belegd volgens duurzame criteria groeit. Het is echter niet zo eenvoudig om een modelportefeuille vorm te geven die volkomen ESG-proof is.

150 miljard pond voor de Britten
De Britse centrale bank koopt nog eens 150 miljard pond aan staatsobligaties nu de Britten opnieuw in lockdown moeten, en een dubbele dip onafwendbaar lijkt.

Wat kost een IPO eigenlijk?
Bedrijven staan nog in de rij voor een beursgang, maar wat kost dat?

Het gaat nog niet beter

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus