Must read

Must read: Beleggers sorteren voor op verkiezingen

Beleggers nemen aanloop naar 3 november. Plus; Europese economieën in de rebound, meer over Powell en Singapore in een dip.

ECB komt met kerstcadeaus
Zowel Sinterklaas als kerst worden dit jaar in kleine kring gevierd. Maar niet alleen de kinderen worden verwend, beleggers krijgen ook grote cadeaus, bijvoorbeeld van de ECB, aldus Edin Mujagic.

Rabo: sentiment huizenmarkt slaat in 2021 om
Rabobank verwacht dat de vraag naar woningen vanaf 2021 zal afzwakken door de coronacrisis. Op de korte termijn wegen positieve factoren zoals de lage rente, een aanbodtekort en tientallen miljarden overheidssteun zwaar.

Covid-19 liveblog: Goede kansen voor Nederland
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? UBS AM wijst Nederland aan als toekomstige winnaar, AM Capital Group positief over luxemerken, AXA IM vreest effecten tweede golf. LGIM ziet meer in cash dan in kredietwaardige staatsobligaties, en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Hopla

Even wat minder

Meer over Powell
New York Magazine heeft deze week een profiel van Fed-baas Jerome Powell.

Voorbereiden op volgende week

Kijk verder
En misschien zijn de senaatsverkiezingen nog wel belangrijker dan het mannetje in het Witte Huis.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus