Must read

Must read: Als het maar Amerikaanse tech is

Plus: Stabiel rendement uit Nederlandse grond, wel of geen 2e sell-off, de economische gevolgen van een Democratische winst, en méér.

Aangeboden: Stabiel rendement uit Nederlandse landbouwgrond
Het oudste fonds van Nederland, en misschien ter wereld, belegt in landelijk onroerend goed. Het fonds Rhoon, Pendrecht en Cortgene, beheerd door Teslin, biedt stabiele rendementen maar beperkte uitstapmogelijkheden. Binnenkort komt het fonds met een emissie. Meedoen?

De populairste aandelen onder Nederlandse beleggers
Tesla met stip naar 1

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Jeroen Blokland verwacht geen tweede grote sell-off

Covid-19 liveblog: Alle sectoren nu de klos
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? AXA IM vreest effecten tweede golf. LGIM ziet meer in cash dan in kredietwaardige staatsobligaties. Capital Group verwacht sterke groei van de gezondheidsmarkt en meer opinies.

Ditmaal is de olie-industrie aan de beurt

Trump of Biden: wie is beter voor de Nederlandse economie?
De nieuwe Amerikaanse president gaat niet alleen effect hebben op de Amerikaanse portemonnee, maar ook op die van ons. RTL Z zocht uit welke preseidentskandidaat de Nederlandse economie het beste dient.
Volgens een poll van Reuters is Amerikaans economisch herstel het meest gediend van een Democratische winst van het Witte Huis en de Senaat.

Democratische winst stuwt rente?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

ETF's drijven koersen wél op
Het is vandaag niet te merken maar van de makkelijke verhandelbaarheid van ETF's gaat wel degelijk een prijsopdrijvend effect uit.

Geen exodus naar platteland
Het platteland is sinds de coronapandemie hot en happening, lijkt het. Meer stedelingen overwegen de stad in te ruilen voor een dorp. Maar overwegen is nog niet hetzelfde als doen, schrijft huizenmarkteconoom Carola de Groot van Rabobank. Een massale exodus naar het platteland is onwaarschijnlijk, laat staan naar de randen van Nederland.

Onderwijl stijgen de huizenprijzen door

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus