Must read

Must read: We lenen ons suf

De schuldenberg in Europa groeit. Plus; de indrukwekkende IPO-cijfers van Ant en kritische geluiden over duurzaamheid.

Interessante, maar bijna onbereikbare beleggingsproducten
Een Capped Bonus Certificaten op Tesla. Interessant om met een airbag in te spelen op het succes van de autobouwer. Maar neem wel een Duitse broker, want van de Nederlandse toezichthouder mag dat anders niet, aldus Marcel Tak.

China is de grote economische uitzondering
China groeit, volgens econoom Nicholas Lardy, met 10% in de periode 2020-2021, terwijl alle andere grote economieën krimpen. Nog even en China is de grootste economie ter wereld.

Covid-19 liveblog: Alle sectoren nu de klos
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? AXA IM vreest effecten tweede golf. LGIM ziet meer in cash dan in kredietwaardige staatsobligaties. Capital Group verwacht sterke groei van de gezondheidsmarkt en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Nog werken aan vrouwenrechten
Veel Nederlandse banken scoren steeds beter op het gebied van duurzaamheid. Qua vrouwenrechten en belastingontwijking is ruimte voor verbetering. Dat stelt de Eerlijke Bankwijzer op basis van onderzoek.

Nog een kritisch geluid

Grote impact

Ook voor Jack Ma

Wat willen klanten het liefst?
Van hun beleggingsadviseur. Niet perse dat hij het slimste jongetje in de klas is in ieder geval. 

Nog meer lenen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus