Must read

Must read: Beurs kan lockdown wel hebben

Plus: De zoektocht naar duurzaam dividend, Amerikaanse verkiezingskoorts loopt op, prefs zijn geen obligaties, en méér.

Liever integreren en engagen dan uitsluiten
Voor dividendbelegger Jorik van den Bos betekent rekening houden met ESG eerder kansen grijpen dan risico’s beperken. Hij gaat voor de constructieve aanpak.

Amerikaanse verkiezingskoorts
Beleggers in de (risicograadmeter) VIX anticiperen alvast op de nodige beursonrust begin november, zo tekent Jeroen Blokland op.

COVID-19 liveblog: Tweede coronagolf stopt economisch herstel niet
Plus: Herstel wereldhandel maskeert volgens NN IP grote risico's, Amerikaanse winsten hebben volgens Robeco dieptepunt bereikt, Aegon AM wacht op herstel STOXX Europe 600, Capital Group ziet vooral kansen in gezondheidsmarkt, Europese waarde-aandelen gaan het volgens Kempen doen, en meer opinies.

IMF is niet bang voor negatieve gevolgen lockdowns

Bedrijven goed beschermd tegen lockdowns
Het internationale bedrijfsleven gaat goed voorbereid de tweede coronagolf in. Dat geldt met name voor de grote jongens die hun kasmiddelen met miljarden hebben aangevuld. Angst voor faillissementen is daarom overdreven.

Hoe komt de EU financieel uit de coronacrisis?
CFA Insitute schetst drie scenario's.

Preferente aandelen zijn geen obligaties
Amy Arnott van Morningstar USA  begrijpt dat beleggers nul rente betalende obligaties hebben verruild voor relatief veilig dividend betalende preferente aandelen, maar dat is niet zonder risico. Sterk verhaal met de nodige grafieken.

De beurs is niet de economie
Bedrijven op de beurs zijn een steeds minder goede afspiegeling van de economie. Reden daarvan is vooral dat de industriële sector kleiner wordt en de dienstensector groter.

Hillary Clinton wint alsnog op de beurs
Opmerkelijk: Aandelen die het tijdens een Clinton-presidentschap goed zouden moeten gedaan hebben de Trump-aandelen vernietigend verslagen, ook al ging Hillary niet naar het Witte Huis. Leuke column van Mark Hulbert.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Generatiewisseling
Millennials kopen de aandelen die babyboomers verkopen.

Prestatievergoeding moet je verdienen
Er zijn fondsen waarbij er naast de beheervergoeding een prestatievergoeding in rekening gebracht kan worden wanneer het fonds goed presteert. Morningstar is niet tegen deze vorm van belonen, maar een goede, eerlijke en beleggersvriendelijke structuur van de prestatievergoeding is essentieel. Helaas is dat een zeldzaamheid.

Het grote voordeel van een overname

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus