Must read

Must read: Vergeet andere gevaren niet

Vergrijzing bijvoorbeeld. Verder; pond kruipt uit dal, Zambia is failliet en bent u ook eenzaam zonder collega's?

Voorkom toekomstige pensioenellende door risicofactorallocatie
Het nieuwe pensioencontract dwingt pensioenfondsen anders te beleggen, schrijven Marcel Kruse en Geert Jan Kremer. Beleggen op basis van risicofactorallocatie maakt de kans op teleurstellingen kleiner en is beter uitlegbaar aan pensioendeelnemers.

Beheerkosten van grotere invloed dan verkiezingen
Beleggers hoeven niet bang te zijn voor Amerikaanse presidentsverkiezingen of andere eenmalige gebeurtenissen. De meeste impact op het rendement zit nog altijd in de kosten, aldus Meb Faber.

Covid-19 liveblog: Vergeet kredietwaardige staatsobligaties
LGIM ziet meer in cash dan in kredietwaardige staatsobligaties. Robeco vindt markten overbezorgd, terwijl NN IP juist het omgekeerde gelooft. Capital Group verwacht onderwijl sterke groei van de gezondheidsmarkt, en meer opinies van beleggingshuizen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Bent u ook eenzaam?
Niet iedereen vindt thuiswerken meer leuk.

Hypotheekrente VS flink lager

Even in perspectief

Zamia is failliet
Het eerste land dat failliet gaat door de coronacrisis is Zambia. Kredietbeoordelaar S&P heeft de rating van Zambia verlaagd. Het Afrikaanse land kan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen en is nu wanbetaler. Dat betekent dat de Zambiaanse staat failliet is volgens S&P.

Optimisme

Vergeet de andere gevaren niet

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus