Must read

Must read: Wordt de crisis ontkend?

Plus: De grote Chinese goed-nieuws-show, vooral ETF-verkoop stuwt goudprijs, nieuwe vermogenstax slecht voor beleggers, en meer.

De grote Chinese goed-nieuws-show
Door het effectieve optreden van de Chinese regering tegen het Covid-19-virus heeft China zijn economische zaken weer op orde. Maar er zijn nog tal van andere redenen waarom China voor zowel obligatiebeleggers als aandelenbeleggers dé sweet spot is. UBS AM en Schroders tonen zich in elk geval buitengewoon enthousiast.

COVID-19 liveblog: Bedrijfswinsten VS uit dal
Plus: Aegon AM wacht op herstel STOXX Europe 600, Capital Group ziet vooral kansen in gezondheidsmarkt, Europese waarde-aandelen gaan het volgens Kempen doen, techrally zet volgens LGIM door, fallen angels presteren volgens BNY beter, en meer opinies van beleggingshuizen.

De wereld na corona
Interessante analyse van NN IP. Wat betekent het voor beleggers?

Crisisontkenners overal?
Matthijs Bouman waarschuwt: "Maar ik vind al die crisisontkenners op de woningmarkt, aandelenbeurs en bij de faillissementsrechtbank maar een griezelig gegeven. Ze bewijzen vooral dat we door ingrijpen van de overheid en centrale bank het zicht op de omvang en diepte van de crisis zijn verloren."

Wallstreet stevent af op slechtste beursperiode sinds 1929
Beleggers op de Amerikaanse beurs met een horizon van 30 jaar zitten nu nog goed met een gemiddeld rendement van ruim 10% per jaar. Dat is vooral te danken aan de rendabele jaren '90. Als die wegvallen, dan komt het oude dieptepunt van 1929 snel in zicht.

E-commerce blij met lockdowns

Met de goudprijs is iets veranderd
"The real price of gold is at levels today from which it fell substantially in both 1980 and 2011. The path to a lower gold price may be as straightforward as it was in 1980 or 2011, but the ETF financialization of gold ownership has created massive passives that have seemingly produced gold demand-pull inflation and driven up the real price of gold." Zeer uitgebreid verhaal.

50% actief + 50% passief
Voorstel tot een nieuwe manier van beleggen. Heel simpel gesteld: ETF's zijn er voor de lange termijn, terwijl met actieve keuzes kan worden geprofiteerd van kortetermijnkansen te profiteren en de spreiding ook beter wordt.

King Solar
De prijs van elektrictiteit, opgewekt door zonne-energie daalt rap. Inmiddels is het al in grote delen van de wereld goedkoper dan kolen, de goedkoopste (en meest vervuilende) fossiele energiebron.

Waarom Amerikaanse banken meer winst maken dan de Europese

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Ook voor de passieve portefeuille dreigt nu een positieve score.

Vermogenstax wordt steeds ingewikkelder en onbegrijpelijker

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?