Must read

Must read: Het is tijd voor waarde

Plus: Twijfel over Japanse aandelen, energietransitie is prima betaalbaar, sterke bedrijfsbalansen betalen zich uit, en meer.

Belegger, evalueer uw beleggingsstrategie
De recente koerswijziging van de Fed en de aanstaande van de ECB dwingen beleggers hun portefeuille tegen het licht te houden, aldus Edin Mujagic.

Japanse aandelen: Eerst zien, dan geloven
Ja, Japanse aandelen waren lange tijd niet zo goedkoop als nu. Maar assetmanagers weten ook dat het gros van de Japanse bedrijven cyclisch en matig winstgevend is. De sterke yen helpt ook niet, schrijft Eelco Ubbels van Alpha Research.

Energietransitie is prima betaalbaar
Het is een kwestie van willen. Wat houdt overheden tegen?

COVID-19 liveblog: Bedrijfswinsten VS uit dal
Plus: Aegon AM wacht op herstel STOXX Europe 600, Capital Group ziet vooral kansen in gezondheidsmarkt, Europese waarde-aandelen gaan het volgens Kempen doen, techrally zet volgens LGIM door, fallen angels presteren volgens BNY beter, en meer opinies van beleggingshuizen.

Sterke bedrijfsbalansen betalen zich uit

Het is weer tijd voor waarde
Tenminste, Goldman Sachs verwacht een spoedige draai van tech naar waarde. Ervan uitgaande dat Biden wint.

Het is duidelijk waar in 2021 de groei zit

Anticiperen op bubbels
Bubbels in de financiële markten zijn lastig te voorspellen, maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Ze verlopen bijna altijd volgens hetzelfde patroon, dus daar kunnen we wat van leren. Morningstar heeft onderzocht wat te doen als het toch gebeurt.

Big Tech: Beleggers niet bang voor opsplitising
Een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wil vergaande ingrepen tegen techconcerns om misbruik tegen te gaan. Ook de EU heeft die plannen. Beleggers zijn echter nog niet bang voor opsplitsing en dat is terecht, zeggen beursexperts.

De permanent portfolio heeft een facelift nodig
De zogenoemde permanent portfolio (25% Amerikaanse aandelen, 25% Treasuries, 25% cash en 25% goud) is een modelportefeuille die de laatste decennia erg succesvol is geweest. Het wordt nu echter tijd voor een drastische aanpassing, zegt vermogensadviseur Adam Collins.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Ook voor de passieve portefeuille dreigt nu een positieve score.

Het grote dilemma: Uitsluiten of engagen?

ABN AMRO MeesPierson is de beste
ABN AMRO is gebombardeerd tot Best Overall European Private Bank. De jury van de WealthBriefing European Awards prijst de pro-actieve aanpak van de private bank, de hoge klantloyaliteit en de nadruk op duurzaamheid. ABN AMRO ging er ook in diverse subcategorieën met de prijzen vandoor.

Nederland draait op voor Italiaans mismanagement?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus