Must read

Must read: Daarom in aandelen

Plus: Dollar verzwakt zeker, beleggers kopen massaal goud, de vele problemen van de oliesector én kantorenmarkt, en meer.

The case voor aandelen
Ja, veel aandelen zijn duur, maar obligaties zijn pas echt aan de prijs. Tina rules!

Dollar verzwakt zeker verder
De dalende Amerikaanse rente, stijgende Amerikaanse schulden, het einde van de dollardominantie en nog wat andere structurele redenen moeten wel leiden tot een verzwakking van de greenback.

COVID-19 liveblog: Wachten op opleving STOXX Europe 600
Plus: Capital Group verwacht veel van farma, Europese waarde-aandelen gaan het volgens Kempen doen, techrally zet volgens LGIM door, Aegon AM voorspelt heftige koersuitslagen, fallen angels presteren volgens BNY beter, en meer opinies van beleggingshuizen.

Pas op! Daar komende zombiebedrijven
15% van de Amerikaanse midcaps en largecaps is dood en leeft tegelijk. Scary!

Beleggers wereldwijd kopen goud
Waarom? Een verdere daling van de reële rente, hogere inflatieverwachtingen en een verzwakking van de dollar zullen de goud- en de zilverprijzen hoger zetten, zo voorspelt Optimix.

Wie durft nog in kantoren te beleggen?
Want werken wordt nooit meer hetzelfde. Robeco ziet nog wél kansen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Ook voor de passieve portefeuille dreigt nu een positieve score.

NN IP: Groene obligatiemarkt groeit met 300% in 3 jaar, maar ...
De wereldwijde markt voor groene obligaties zal volgens NN IP groeien van circa 670 miljard euro nu naar 2 biljoen euro eind 2023. NN IP waarschuwt echter dat ongeveer 15% van de emissies afkomstig is van bedrijven die moeilijk groen genoemd kunnen worden.

Oliesector heeft zijn eigen problemen
Een forse stijging van de olieprijzen lijkt er niet in te zitten.

Hier gaat het om bij de grootste beursgang ooit
Ook aandeelhouder worden van Ant Group? De Chinese fintech heeft een enorm netwerk en een brede dienstverlening. Morningstar-analist Chelsey Tam legt uit wat er aantrekkelijk is aan dit aandeel en waarin Ant Group verschilt van andere Chinese giganten, zoals Alibaba.

Kans?

Onderwijl dreigt nog altijd een harde Brexit
Lees ook: Brexit, week van de waarheid.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus