Must read

Must read: Komt er nu een correctie?

Nu Trump ook corona heeft? Plus; de ECB onderzoekt de mogelijkheid van een digitale euro en kantoorvastgoedbeleggers moeten huiswerk doen.

Monetaire schwalbe van de ECB
Net als de Fed wil de ECB de ruimte krijgen om hogere inflatie toe te staan. Christine Lagarde deed deze week al een voorzetje hiertoe. Onconventioneel beleid is echt het nieuwe normaal, aldus Edin Mujagic.

Biden versus Trump: Wat als er geen duidelijke winnaar is?
Analisten houden er rekening mee dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen zo close worden dat er juristen, hertellingen en rechters aan te pas moeten komen om een winnaar aan te wijzen.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Volgens Robeco liggen de beste kansen in EM, institutionele beleggers vrezen volgens Schroders kapitaalverlies, JP Morgan is iets pessimischer, DWS wacht nog even met de aanschaf van cyclische aandelen, UBS AM voorspelt einde techrally en meer.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Trump heeft het

Komt er nu een correctie?

De ECB onderzoekt de mogelijkheid van een digitale euro
Dat is volgens de bank nodig wanneer mensen niet meer met cash zullen betalen, maar ook in extremere tijden als gewone betaalsystemen niet meer functioneren. Dat laatste zou kunnen voorkomen bij rampen of een pandemie.

(t)Huiswerk doen
Nu thuiswerken blijft, moeten kantoorvastgoedbeleggers hun huiswerk gaan doen.

Italiaanse banksoap
Al jaren zit de oudste bank van Italië in zwaar weer. Nu is het reddingsplan voor Monte dei Paschi goedgekeurd, maar is het genoeg om daarna een koper te interesseren?

Ze gingen al

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Amerikaanse verkiezingen 2020