Must read

Must read: Reken op minder groei

Niet op redding van de overheid, aldus El-Erian. Plus; Trump is echt heel rijk en waar staan Trump en Biden als het om gezondheidszorg gaat?

Verhuizing Unilever; overheid heeft boter op het hoofd
Unilever kiest Londen als vaste standplaats. De staat wil nu belasting naheffen, maar met de exitheffing zou de Nederlandse overheid zich op dezelfde manier gedragen als de multinationals, die vaak oneigenlijk gebruik van belastingwetgeving worden verweten, aldus Marcel Tak.

Coronacrisis heeft ook positieve effecten op olievraag
Energiebedrijven hebben het zwaar in de coronacrisis. Op de korte termijn heeft Covid-19 echter ook een paar positieve effecten op de vraag.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
DWS wacht nog even met de aanschaf van cyclische aandelen, UBS AM voorspelt einde techrally, Schroders positief over China, dus ook over EM, DWS ziet mooie Nederlandse vastgoedkansen, UBS AM stapt in smallcaps, Robeco rekent op fintech, en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

In Nederland is het nog beter pensioneren
Nederland blijkt wereldwijd een van de aantrekkelijkste landen om te pensioneren. Nederland bezet in de Global Retirement Index 2020 plek vijf, een stijging van zes plaatsen. Wat maakt het hier zo fijn voor gepensioneerden?

Miljoenste dode

Het effect van meer sancties

Trump is echt heel rijk
En dat zorgt voor de nodige scheve ogen nu bekend is dat hij erg weinig belasting heeft betaald.

El-Erian: reken op minder groei, niet op redders
Mohamed El-Erian roept beleggers op om rekening te houden met minder economische groei en zich daaraan aan te passen. Niet om te rekenen op meer reddingsbeleid van de overheid. 

Belangrijke kwestie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus