Must read

Must read: Volatiel beursjaartje

Al 24 dagen met dips van 2%. Plus: straks geen benzineauto's meer in Californië, theeprijzen stijgen en hotels vallen om.

Beleggingshuizen nu nog positiever over bedrijfsobligaties
Ja, spreads zijn krapper geworden en ja, de coronacrisis brengt veel bedrijven in de problemen. Maar ruimhartige opkoopprogramma's van centrale banken geven assetmanagers voldoende vertrouwen om kredietwaardige bedrijfsobligaties te kopen, aldus Eelco Ubbels.

Populaire aandelen blijven dat niet altijd
Facebook, Apple, Amazon, Microsoft en Alphabet domineren de beurs. Goldman Sachs verwacht niet dat dit voor altijd zo zal blijven. Kijk maar naar de duurste aandelen van 2000. Van die bedrijven is nu nog maar weinig over qua marktwaarde.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Schroders positief over China dus ook over EM, DWS ziet mooie Nederlandse vastgoedkansen, stijging inflatie volgens BlackRock niet in koersen verwerkt, vertrouwen industrie blijft volgens Van Lanschot Kempen stabiel, UBS AM stapt in smallcaps, Robeco verwacht nog meer van fintech, Invesco blijft in tech geloven en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). De verschillen lopen verder op. Actieve managers doen het dit jaar heel behoorlijk.

Geen benzine-auto's meer

Theeprijzen stijgen
We drinken niet alleen veel koffie thuis, maar ook veel thee. Bakken vol. Helaas neemt het aanbod af.

Hotels vallen om
De crisis gaat zijn tol eisen in de hotelbranche

Volatiel jaartje

Minder vertrouwen

Problemen voor de ECB?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Amerikaanse verkiezingen 2020