Must read

Must read: Chippers juist goedkoop

Plus: BlackRock stapt uit aandelen, waarde-aandelen zullen floreren, belastingveranderingen 2021, en nog veel meer.

Het nieuwe pensioencontract kan slecht uitpakken voor jonge deelnemers
Het nieuwe pensioenstelsel lost veel op, maar de gekozen rendementsverdeling tussen oude en jonge pensioendeelnemers kan voor de nodige teleurstelling zorgen, betogen Marcel Kruse en Geert Jan Kremer. Gelukkig zijn er voor dit potentiële hoofdpijndossier oplossingen te bedenken. Wat is er aan de hand?

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
BlackRock stapt uit aandelen, JP Morgan ziet juist aandelenkoopjes, Invesco blijft in tech geloven, Robeco minder in bedrijfsobligaties, Optimix koopt edelmetalen, Van Lanschot omarmt TINA, en meer opinies.

Zijn beurzen te optimistisch?

Coronapandemie versnelt ook urbanisatie

Het waarde-aandelenverhaal is niet voorbij
Dat schrijft Pim van Vliet van Robeco. De belegger in conservatieve aandelen (lees: waarde-aandelen) verwacht dat waarde-aandelen de komende 10 jaar meer opleveren dan historisch gemiddeld.

Chippers overgewaardeerd?
Juist niet! Er is nog voldoende koersruimte omhoog, zo laat onderstaande K/W-grafiek zien.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Minder belasting over spaargeld
De belastingplannen van het kabinet: dit verandert er in 2021. Een korte greep.

Vier verbeterpunten voor Europese ETF’s
De Europese ETF-markt nadert in een rap tempo de grens van 1000 miljard dollar. Voor verdere groei zijn hervormingen nodig, zegt PwC in een helder en kritisch rapport.

Dividendbelasting deugt niet
De dividendbelasting zoals we hem kennen, gaat op de schop. De regering verwacht bijna een miljard euro terug te moeten betalen aan buitenlandse beleggers, omdat zij op oneerlijke wijze zijn benadeeld. Dat bedrag komt uiteindelijk voor rekening van het bedrijfsleven, aldus RTL Z.

Het Europa-idee van Klaas Knot werkt niet
De verschillen tussen noord en zuid zijn in Europa nog net zo groot als bij de introductie van de euro. Het idee van Klaas Knot dat de economieën in het zuiden net zo productief moeten worden als in het noorden, werk niet, aldus Marcel Tak. Is de euro nu mislukt?

Wat staat er in de nieuwste miljoenennota?

Nederlanders willen duurzaam herstel economie
De prioriteiten van het kabinet zijn niet de prioriteiten van de Nederlandse bevolking, zo luidt een korte analyse van de uitkomst van onderzoek door Triodos Bank. Het herstel zou niet alleen moeten gaan over economische groei, maar vooral over het welzijn van de bevolking. Volgens de bank moet het kabinet waken zich niet te fixeren op een terugkeer naar de oude situatie, maar juist de kans te grijpen om in te zetten op een nieuwe toekomst.Zo zit Triodos er zelf natuurlijk ook in.

Eisen en beprijzen is de juiste methode

EU heeft sterke groene ambitie
Maar hoe gaan we dat betalen?

Bedrijven nemen verantwoordelijkheid
Grote Europese bedrijven steunen volgens Reuters Green Deal. BP geeft alvast het goede voorbeeld.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus