Must read

Must read: Vijf grote techtrends

Plus: Helft Nederlanders rekent op coronaschade, 60/40-portefeuille voldoet niet langer, de nummer 1 les van Warren, en méér.

IEXFonds 40: Risico nemen loonde in augustus
Aandelenfondsen die wereldwijd, in tech, in China en in de frontier markets beleggen, deden het afgelopen maand het beste, zo blijkt uit het rendementsoverzicht van de IEXFonds 40. Maar hoe nu verder?

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
ABN Amro blijft voorzichtig, DWS tempert beleggingsverwachtingen, nieuw beleid Fed volgens Valuedge goed voor beleggers, Van Lanschot omarmt TINA, Pictet AM gaat alleen voor goud, Invesco vreest voor Europa, T. Rowe Price ziet nog kansen in junkmarkt, BlackRock koopt inflatielinkers en meer opinies.

Corona maakt financieel onzeker
Onderzoek Rabobank: De helft van de Nederlanders verwacht dat de coronacrisis in enige mate zal leiden tot financiële problemen, zo blijkt uit een enquête van RaboResearch onder ruim 2.700 Nederlanders. Van de respondenten verwacht 26 procent een beetje financiële problemen, 17 procent matige problemen en 7 procent veel tot heel veel problemen.

Amerikaanse verkiezingen: Wat staat er voor beleggers op het spel?

60/40-portefeuille voldoet niet langer
Breder spreiden is tegenwoordig het devies.

Op weg naar een nieuwe economische revolutie
Tech leidt de weg. Dr. Ed Yardeni onscheidt vijf grote techtrends.

Trump heeft iets uit te leggen

Waarde dollar is minder belangrijk
Leuke column van Martine Hafkamp over de moeizame relatie tussen de Fed en de dollar. "Sinds 1913 heeft de dollar al 96% van zijn oorspronkelijke waarde verloren."

Kwestie van uitzitten
De belangrijkste beleggingsles van Waren Buffett.

Piet Particulier kijkt het nog even aan

Op naar een nieuw Minsky-moment?
Paul McCulley pleit voor een andere politiek, minder gericht op lage inflatie en meer op hogere lonen. Niet kapitaal maar arbeid moet weer bovenaan staan. Dat zou volgens de gewezen hoofdeconoom van Pimco goed zijn voor de democratie en kan een nieuw Minsky-moment verhinderen. Een wat?

Wat is inkomen-beleggen eigenlijk?
John Rekenthaler van Morningstar USA bespreekt vier benaderingen.

De ene RegTech is de andere niet
Regulatory Technology (RegTech) is een alsmaar populairder werkgebied aan het worden. Rhodé Betting, consultant bij adviesbureau Charco & Dique, legt uit welke verschillende typen RegTech er zijn en hoe organisaties van RegTech kunnen profiteren.

Geduld zilverbeleggers eindelijk beloond

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Prima jaartje tot nu toe voor actieve fondsmanagers.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus