Must read

Must read: Beleggers hebben FOMO

Zit u daarom ook in tech? Plus; cashproducten gaan portefeuilles uit, even dippen en wat doen we met de staatsschuld?

Schuldenberg eerder een probleem dan inflatie
Inflatie is op korte termijn geen probleem. De torenhoge schulden van landen, bedrijven en gezinnen wel, aldus Edin Mujagic. Hopelijk dat de economische groei straks niet weer afzwakt. Dan zijn de rapen gaar.

Desastreuze harde Brexit komt dichterbij
Veel beleggers zijn door de coronacrisis het risico op een harde Brexit vergeten. Toch komt deze mogelijkheid volgens de Rabobank rap naderbij en dat kan hard aankomen.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
DWS tempert beleggingsverwachtingen, nieuw beleid Fed volgens Valuedge goed voor beleggers, Van Lanschot omarmt TINA, Pictet AM gaat alleen voor goud, Invesco vreest voor Europa, T. Rowe Price ziet nog kansen in junkmarkt, BlackRock koopt inflatielinkers, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Prima jaartje tot nu toe voor actieve fondsmanagers.

Even dippen

En een AEX-recordverjaardag

Cash-dump
Beleggers stappen uit geldfondsen en obligatie-ETF's met een korte looptijd. 

Ook beleggers hebben FOMO
Daarom zitten ze waarschijnlijk allemaal in tech

Oplossen van de staatsschuldproblemen?
De schatkist biedt nog meer dan genoeg ruimte voor tijdelijke steun aan de economie. De hogere staatsschuld hoeft niet, of pas op de lange termijn afgebouwd te worden, ruim nadat de coronacrisis voorbij is. Ook een complete saneringsslag van bedrijven en banen is meer op zijn plek als het virus onder controle is. Dat concludeert het ING Economisch Bureau in zijn rapport op basis van interviews met tien academische economen.

PEPP-talk

Netflixbaas: "Om succesvol te zijn, tolereren we chaos"
Netflix is supersuccesvol. ‘En toch lig ik ’s nachts wakker,’ zegt Reed Hastings, oprichter van de streamingdienst.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Impact beleggen