Must read

Must read: Euro hoger, lira nog lager

Beweging op de valutamarkt. Plus; beleggers waren Japan vergeten, Duitsland komt met eerste groene obligatie en nieuwe Franse steun.

China is geen kortetermijntrade
Beleggers zoeken het steeds meer in China en dat is logisch. China trad uiterst effectief op tegen het coronacirus en met name de Chinese IT-bedrijven maken een ongekende groei door. Maar, zo waarschuwt Xialon Chen van KraneShares: "Kortetermijnbeleggers hebben op de Chinese beurzen weinig te zoeken."

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
DWS tempert beleggingsverwachtingen, nieuw beleid Fed volgens Valuedge goed voor beleggers, Van Lanschot omarmt TINA, Pictet AM gaat alleen voor goud, Invesco vreest voor Europa, T. Rowe Price ziet nog kansen in junkmarkt, BlackRock koopt inflatielinkers, en nog veel meer opinies.

De bulls versus de bears
Voor elke belegging is er een bull- en een bearmarkt-scenario te bedenken. Ben Carlson doet dat voor bitcoins, obligaties, smallcaps, groei- en waarde-aandelen en aandelen uit de S&P, Nasdaq, opkomende markten en Europa.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Prima jaartje tot nu toe voor actieve fondsmanagers.

Frankrijk geeft nieuwe steun

Groene Duitse obligaties
Duitsland verkocht voor zes miljard aan schuldpapier met een looptijd van tien jaar. Op de Europese staatsobligatiemarkt is een innovatie pas mainstream als de Duitsers meedoen. En dat doen ze nu.

Lira nog lager

Euro hoger

Kledingwinkels in 2021 niet hersteld van coronacrisis
Modeketens lijden het meest onder de crisis.

Beleggers waren Japan vergeten
En door de investeringen van Warren Buffett lijken ze weer wakker geschud

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus