Must read

Must read: Kortetermijnbeleggen is prima

Plus: De vele effecten van de lage rente, tech is niet duur, Fed verzet bakens, Covid-19 leidt tot meer honger, en meer.

Nieuw: Wereldwijd low vol-ETF-beleggen
De nieuwe low volatility ETF van SPDR ETF’s belegt wereldwijd. Het verschil met al bestaande minimum volatility-strategieën is onder meer het feit dat door de herwegingen per kwartaal beter wordt ingespeeld op de marktactualiteit, aldus Ryan Reardon van SPDR ETF’s. Wat maakt deze ETF nog meer uniek?

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
DWS tempert beleggingsverwachtingen, nieuw beleid Fed volgens Valuedge goed voor beleggers, Van Lanschot omarmt TINA, Pictet AM gaat alleen voor goud, Invesco vreest voor Europa, T. Rowe Price ziet nog kansen in junkmarkt, BlackRock koopt inflatielinkers, en nog veel meer opinies.

Europese beurzen bewegen niet dezelfde kant uit

Lage rente veroorzaakt domino-effect
De rente blijft voorlopig laag verwacht ook vermogensbeheerder Mike Zaccardi. Dat betekent dat beleggers anders naar de financiële markten moeten kijken. Wat de effecten zijn voor de obligatiemarkt heeft Bridgewater onderzocht in een uitgebreide studie. Onderwijl houdt State Street desondanks vast aan obligaties om de portefeuillerisico's te verminderen.

Zo duur zijn techaandelen niet

Fed verzet bakens
"Vanaf nu zal de Fed in een opgaande economie een inflatie van boven de twee procent tolereren. De inflatie mag op die momenten boven de twee procent uitkomen om te compenseren voor lagere inflatie in mindere tijden." Jan-Willem Nijkamp van Fintessa heeft er een column aan gewijd. Ook monetair econoom Edin Mujagic heeft ook een duidelijke mening. "Het gevaar van de nieuwe strategie is dat de bank de deur open zet voor structureel hoge inflatie in de toekomst."

Is de waardefactor dood?
Beleggingshuis Two Sigma, dat streeft naar een wetenschappelijke beleggingsaanpak, legt in een omvangrijke paper uit waarom waarde-aandelen sinds 2008 sterk achterblijven.

Kortetermijnbeleggen is prima
Bedrijven moeten blij zijn dat er ook aandeelhouders aan boord zijn die voor de snelle winst gaan, is de uitkomst van een studie.

Amerikaanse verkiezingen is een dingetje

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Prima jaartje tot nu toe voor actieve fondsmanagers.

Niet nog meer economische overheidsbemoeienis aub
De overheid hoeft geen grotere rol te spelen op economisch vlak, aldus Marcel Tak. Ook niet in deze coronacrisis. De grip op de economie is al flink genoeg.

Door corona groeit het wereldwijde hongerprobleem
Covid-19 heeft een behoorlijk negatief effect gehad op het aanbod en de vraag naar voedsel. RTL Z legt het uit in een fimpje.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus