Must read

Must read: Op naar Jackson Hole

Gaat de Fed inflatie aanjagen? Plus; EU steunt met groene obligaties en Apolloproject is basis vierde industriële revolutie.

Klaus Kaldemorgen: "Aandelen zijn goedkoop"
Volgens Klaus Kaldemorgen, manager van het breed gespreide beleggingsfonds DWS Concept Kaldemorgen, is een aanzienlijk deel van de aandelenmarkt ondergewaardeerd. Ook weigert hij te spreken van een techbubbel.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
BlackRock gaat voor inflatielinkers, goudprijs is volgens Pimco nog altijd te laag, Natixis IM koopt liever Amerikaanse aandelen, NN IP positief verrast door economisch herstel, Fidelity pakt de auto, Optimix belegt niet langer in vastgoed, en meer opinies.

Alle economische cijfers over 2020 bij elkaar

Daling rente nog niet ten einde
Edward Al-Hussainy van Columbia Threadneedle Investments denkt dat de gouden tijden voor obligatiebeleggers nog niet ten einde zijn. Zolang de productiviteit laag blijft en de vergrijzing hoog, zet de neerwaartse trend bij de rente door. De Amerikaanse 10-jaars kan dan ook negatief worden.

Gaat Fed inflatie aanjagen?
Vanavond spreek Fed-voorzitter Jerome Powell in Jackson Hole.

Apolloproject is basis vierde industriële revolutie
Beleggingshuis Franklin Templeton onderscheid vijf snelgroeiende langetermijnontwikkelingen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). De actieve portefeuille staat inmiddels weer in de plus. Dat kan van de passieve niet worden gezegd.

The case voor Zwitserse aandelen
In de afgelopen 20 jaar presteerden Zwitserse aandelen veel beter dan de MSCI World en MSCI Europe. Volgens Eleanor Taylor Jolidon van UBP AM is dat geen toeval. Zij voorspelt dat het de komende jaren niet anders zal zijn.

Oudere generaties hebben weinig reden tot klagen

Pas op met steun afbouwen!

Groene steun

Pensioenfondsen kunnen heel goed zonder beleggingen in olie en kolen
In wiskundige modellen presteren ‘fossiele’ aandelen niet significant beter dan andere, stellen twee Groningse onderzoekers.

Groen doen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Amerikaanse verkiezingen 2020