Must read

Must read: Meeste assets te duur

Plus: Met certificaten verdienen aan edelmetalen, tips van wijlen Peter Lynch, miljardenverlies Noors staatsfonds, en méér.

Edelmetalen in de bonus
Met goud- of zilver Capped Bonus Certificaten kunnen beleggers een mooi resultaat halen, ook als de prijzen van de edelmetalen niet veel verder oplopen. Marcel Tak geeft een aantal voorbeelden.

Zes gouden tips van Peter Lynch
Zeker in deze markt hebben beleggers veel aan de tips van de befaamde belegger Peter Lynch.

Covid 19-liveblog: wat zeggen de beleggingshuizen?
Het verloop van het economisch herstel volgens State Street, China trekt volgens Amundi wereldeconomie uit slop, Van Lanschot Kempen is niet bang voor inflatie, Schroders vreest gevolgen forse stijging overheidsschuld, BlackRock draait naar Europa, en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actief doet het opmerkelijk goed dit jaar.

Op het hoogste niveau

Crisis zadelt Noors staatsfonds op met miljardenverlies
Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft de eerste helft van dit jaar zijn waarde met 188 miljard kroon (17,9 miljard euro) zien dalen.

Ook Oracle heeft interesse in TikTok
Het werkt aan een bod om Microsoft te passeren.

Buffet gaat contrair
Door met Berhsire Hathaway een positie te nemen in Barrick Gold en zijn belangen in Amerikaanse banken grotendeels te verkopen, lijkt Buffett te gokken op een neergang van de Amerikaanse economie.

Impact tweede golf

Als alternatief

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus