Must read

Must read: Duitse economie dipt

Meer krimp dan verwacht. Plus; waarom correlaties assetcategorieën hoog blijven, lokale coronadips en het verlies van RDS.

Goud van oud
Goud eist weer de plek van veilige haven in de portefeuille op. Gek genoeg zonder dat aandelenkoersen dalen of inflatie stijgt. Maar zit er na de rally nog meer in het vat?

Hedgefondsen voegen geen waarde toe
Activistische hedgefondsbeleggers kunnen voor een stevige koerssprong zorgen bij ondergewaardeerde bedrijven. Op de lange termijn voegen ze echter weinig waarde toe, zo blijkt uit onderzoek. 

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
ABN AMRO terughoudend over aandelen, M&G gaat voor beursgenoteerde infra, BlackRock prefereert Europese aandelen, Amundi zet in op VS schuld, tech in EM is volgens Jupiter ondergewaardeerd, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Lokale negatieve effecten

Daar is de 2000 al

Verlies in kw2

Correlaties assetcategorieën hoog
En dat zal nog wel even zo blijven

Lastig waardebepalen
Waarom het lijkt of fundamentals er niet meer toe doen. 

Ojee...

Ojee nummer 2

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40