Must read

Must read: Even geen dividend

ECB vraagt banken geen dividend uit te keren. ING doet afschrijving, hedgefondsbelegger wordt steeds goedkoper en zilver schittert.

Onder de motorkap: Hoe duurzaam is duurzaam?
Wat zit er eigenlijk in een duurzaam beleggingsfonds? Het loont om kritisch te kijken wat u eigenlijk koopt, aldus San Lie. Er zijn namelijk vele tinten groen.

Zilver schittert bijna net zo als goud
Nu de onzekerheid over het coronavirus toeneemt, richten beleggers zich op goud als veilige haven. Maar zilver doet het ook niet onaardig, de laatste weken zelfs beter dan goud.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Fidelity ziet opmars robots versnellen, M&G gaat voor beursgenoteerde infra, BlackRock prefereert Europese aandelen, Amundi zet in op VS schuld, tech in EM is volgens Jupiter ondergewaardeerd, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). De actieve portefeuille is weer positief. Passief nog niet.

Fees hedgefondsen in dalende trend
Niet verrassend hoor, maar beleggers kunnen bij hedgefondsen steeds goedkoper terecht.

fees hedgefondsen 2020

Geen dividend

ING doet fikse afschrijving
ING schrijft circa 300 miljoen euro af, omdat bepaalde bezittingen op de balans volgens de bank door de coronacrisis een stuk minder waard zijn geworden.

Samenwerking essentieel bij bestrijding cybercrime
Samenwerking tussen financiële instellingen is essentieel om cyberdreigingen het hoofd te kunnen bieden, aldus DNB.

Voorlopig thuis

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus