Must read

Must read: China herstelt sneller

dan verwacht. Toch v-vormig herstel? Plus: Softbank op recordstand, Japanners dumpen buitenlandse aandelen en drama voor Heineken.

De meerwaarde van private credit
Hogere coupons, betere spreads en garanties van de Europese Commissie maken private credit aantrekkelijk. "Voor beleggers die de tijd hebben en de illiquiditeit aankunnen, ligt hier wellicht meer waarde dan in publieke markten," aldus Wouter Weijand.

Cash is een slechte keuze
Don't fight the Fed en beleg in aandelen, aldus Richard Hodges van Nomura AM. Cash aanhouden is een slechte keuze.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Schroders is positief over sector health care, DWS vreest forse daling bedrijfswinsten, UBS AM ziet dollar verder verzwakken, Amundi rekent op herstel Europese aandelen, Kempen gaat voor HY, NN IP blij met explosie uitgifte convertibles, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actief staat bijna in de plus.

Oh ohh

Softbank op recordstand
Beleggers lijken het WeWork-debacle vergeten.

China herstelt sneller dan verwacht
Is er dan toch sprake van een v-vormig herstel?

Japanners dumpen buitenlandse aandelen

Werkloosheid flink omhoog
Het aantal werklozen in Nederland is in juni met 74.000 gestegen tot 404.000. Daarmee had 4,3% van de beroepsbevolking geen werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederlandse beleggers hebben tijdens de Covid-19-pandemie binnenlands schuldpapier gekocht
In de maanden maart, april en mei 2020 waren de netto-aankopen 55 miljard euro, terwijl er geen netto-aankopen van buitenlands schuldpapier waren, aldus DNB.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen