Must read

Must read: Is Tesla een tulpenbol?

Plus: Beleggingsindustrie heeft cultuuromslag nodig, vergeet de oude grafieken, Italië is een blijvertje, en méér.

Beleggingsindustrie heeft dringend cultuuromslag nodig
Het Thinking Ahead Institute van Willis Towers Watson heeft een diepgaand en kritisch onderzoeksrapport uitgebracht over de bedrijfscultuur van beleggingsinstellingen. "De beleggingsindustrie is nog altijd te veel gericht op de techniek van beleggen," aldus Jacco Heemskerk.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Schroders is positief over sector health care, DWS vreest forse daling bedrijfswinsten, UBS AM ziet dollar verder verzwakken, Amundi rekent op herstel Europese aandelen, Kempen gaat voor HY, NN IP blij met explosie uitgifte convertibles, en nog veel meer opinies.

Banken zijn niet gek

Is Tesla een tulpenbol?
Ook Jan-Willem Nijkamp verbaast zich over de koersexplosie van het autobedrijf, sorry softwarebedrijf.

De geschiedenis herhaalt zich echt niet
Waarom het zo weinig zin heeft om grafieken op elkaar te leggen.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Index volgen?
Kies dan vooral voor een gelijk gewogen index en niet eentje waarvan de wegingen op basis van beurswaarde (zoals de AEX) wordt bepaald, adviseert Morningstar Amerika.

Het gaat niet goed met het Amerikaanse huishoudboekje

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actief staat bijna in de plus.

Italië is een blijvertje

De vijf gevolgen van een langdurig lage rente
Wat gebeurt er in een wereld zonder rente? Ben Carlson signaleert vijf gevolgen: sparen is zinloos, lenen juist niet, aandelen zijn gewild, waarderen is lastig én reken op heftige beursbewegingen.

Hongkong = China
De Verenigde Staten zullen Hongkong voortaan hetzelfde behandelen als China. De Amerikaanse president Trump heeft daarvoor een wet ondertekend. "Geen speciale privileges meer, geen economische voordelen en geen export van gevoelige technologieën."

Want de oude economie heeft toch niet de toekomst?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen