Must read

Must read: Techs profiteren buiten VS

Europa driver Amerikaanse tech. Plus; Californië gaat deels weer dicht, de enige reden om goud te kopen en Europa weer populair.

Professionele fondsbeleggers eisen ESG-integratie
Professionele beleggers willen vooral duurzamer beleggen, dus zullen fondsaanbieders nog meer werk moeten maken van ESG-integratie. Vooral voor ETF-aanbieders is er werk aan de winkel, aldus Detlef Glow.

Obligatiehandel gaat straks helemaal elektronisch
De obligatiehandel wordt door de corona-pandemie gedwongen over te stappen van menselijke besluitvormingsprocessen naar elektronische handel, aldus Goldman Sachs.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Aandelen volgens LGIM te duur, ASI ziet leuke kansen in China, Kempen gaat voor HY, Robeco voorziet stijging euro, Optimix blijft overwogen aandelen, NN IP blij met explosie uitgifte convertibles, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Actief staat bijna in de plus.

Winnaars en verliezers

Techs profiteren buiten VS
Niet de VS is de driver achter de goede prestaties van Amerikaanse techs de afgelopen maanden. Het succes komt van daar buiten. 

Een reden om goud te kopen
En dat is om het weer te verkopen

Balans van de Fed

Ook Californië gaat weer dicht
Het aantal besmettingen loopt op in de economische topstaat in de VS. Califonië is de achtste economie ter wereld (als ze onafhankelijk van de VS zouden zijn). 

Europa weer polulair

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus