Must read

Must read: Maffe aandelenbeleggers?

Plus: 500 miljard euro zoekt beursbestemming, lange rente gaat verder dalen, Nederland spaarkampioen, en méér.

500 miljard euro pensioenvermogen zoekt nieuwe beursbestemming
De Nederlandse pensioenhervorming heeft verstrekkende gevolgen voor het beleggingsbeleid van pensioenfondsen. 500 miljard euro kan een andere beleggingsbestemming krijgen, zegt Hanneke Veringa, hoofd AXA IM Nederland.

Zijn aandelenbeleggers gek geworden?
Martine Hafkamp: "Er valt met andere woorden geen fatsoenlijk woord meer te zeggen over de vraag of aandelen nu duur of goedkoop zijn." Lees de column.

Lange EU-rente lager
Want ECB vergroot opkoopprogramma PEPP, aldus het Economisch Bureau van ABN AMRO.

Add Value Fund: Stevige outperformance in coronatijden
Door sterk in te zetten op techbedrijven heeft het Add Value Fund, onderdeel van de IEX Fonds 40, de coronacrisis tot nu goed weten te doorstaan. Portfoliomanager Hilco Wiersma toont zich bijzonder optimistisch over de komende maanden. "Het economisch herstel wordt veel sterker dan economen en analisten voorzien."

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
1% meer EMD-rendement door ESG-integratie, ECB verlaagt rente niet verder, BNY Mellon meer in risky assets, het halfvolle glas van JP Morgan, zwakke dollar goed voor EM-beleggingen EM, ASI zet in op goud, DWS waarschuwt voor oplopende inflatie, en nog veel meer opinies.

Corona zet aan tot nog meer sparen
Waar overheden in Europa miljarden uitgeven om de economische gevolgen van de coronacrisis te verzachten, raken de spaarpotten van Europese huishoudens steeds voller. Nederland is spaarkampioen met tenminste 384 miljard euro op spaarekeningen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Lees ook: IEXFonds op zoek naar evenwicht.

De Duitse draai
Dat de Duitse regering inmiddels pal achter het ruimhartige monetaire beleid van de ECB staat, en niet langer afkerig is van eurobonds, komt de nieuwe voorzitter van de EU goed uit, schrijft Edin Mujagic.

Rendement staatsobligaties is wél betrouwbaar te voorspellen
In de afgelopen decennia hebben veel empirische onderzoeken de voorspelbaarheid van rentetarieven onderzocht. De resultaten waren gemengd. Nieuw onderzoek van Robeco toont nu aan dat kapitaalmarktrentes wel degelijk goed zijn te voorspellen.

Blijf in de markt!
Lees ook: Gouden tip van een beleggingsstrateeg

Goud, olie, data
Hoe juist verzekeraars kunnen profiteren van AI.

H2 toch niet de duurzame energie-oplossing

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen