Must read

Must read: Gaaf beursjaar

Voor beleggers die van statistieken houden, althans. Plus; bedrijven maken zich te weinig zorgen om Brexit en recessie twee keer zo erg als in 2009.

IEXFonds 40: Op zoek naar evenwicht
Tijd om na zes maanden beleggen in 2020 de balans op te maken in de IEXFonds 40. Alleen wat is balans, als de fondsen in deze zeer goed gespreide index op en neer stuiteren? Aandelen gaan deze maand wel weer op kop.

BNP Paribas AM: De onzekere toekomst voor big oil
Na drie maanden van onrust lijkt de mondiale olie-industrie tussen wal en schip te zitten als het gaat om haar toekomst.

Grote hedgefondsen in trek
Hedgefondsmanagers hebben de coronacrisis tot nu toe niet in de portemonnee gevoeld. Ze hebben ook niet de kosten verlaagd.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Amundi waarschuwt aandelenbeleggers, het halfvolle glas van JP Morgan, zwakke dollar volgens State Street goed voor beleggingen EM, UBS AM ziet enorme beurskansen, ASI zet in op goud, BMO voorziet in twee jaar volledig economisch herstel, DWS waarschuwt voor oplopende inflatie, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Ja, het zal wel

Beste en slechtste in 2020
Voor de statistieken is dit een gaaf beursjaar. De S&P 500 heeft al een megaslecht en supergoed kwartaal achter de rug in 2020.

Facebook in advertentieproblemen
Al 400 adverteerders boycotten Facebook. 

Lekker dan

De strategie van Uber

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen