Must read

Must read: Leren van Japan

Plus: Gouden tip van een beleggingsstrateeg, stop met spreiden, goud voorbij 1800 dollar, er is wel inflatie, en méér.

De gouden tip van een beleggingsstrateeg
Met het uitbreken van de coronacrisis groeide ook de onzekerheid onder beleggers. Wat te doen? Dit is het wijze advies van columnist en beleggingsstrateeg Judith Sanders.

Geen centrale bank blijft achter

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Amundi waarschuwt aandelenbeleggers, het halfvolle glas van JP Morgan, zwakke dollar volgens State Street goed voor beleggingen EM, UBS AM ziet enorme beurskansen, ASI zet in op goud, BMO voorziet in twee jaar volledig economisch herstel, DWS waarschuwt voor oplopende inflatie, en nog veel meer opinies.

Stop met spreiden!
Willen actieve vermogensbeheerders overleven dan zullen ze geconcentreerde beleggingsoplossingen moeten aanbieden, die uit hun beste ideeën bestaan.

0% voor heel lang
Wat beleggers kunnen leren van voorloper en voorbeeld Japan. Mustread voor bijvoorbeeld houders van bankaandelen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Goud slecht (voor even) 1800 dollar-grens

Groeiaandeel en groeibedrijf zijn twee verschillende dingen
De termen groeiaandelen en groeibedrijven worden vaak door elkaar gebruikt. Ten onrechte vond Peter Bernstein al in de jaren vijftig en daarom ontwierp hij een checklist om de echte groeibedrijven te detecteren.

Europese Mifid II blijkt toch nationale zaak

Niet elke dag kijken
Dat geeft rust en scheelt transactiekosten. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Wat kost dat nou?
ING België en Minna Technologies lanceren een nieuwe dienst waarmee klanten eenvoudig binnen de digitale bankomgeving de status van allerlei lopende abonnementen kunnen managen. Dat is handig nu we overstappen van een producteconomie naar een abonnementeneconomie.

Hoezo geen inflatie?
In Nederland is de situatie niet anders. Huizenprijzen?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen