Must read

Must read: Beleggers weten het niet meer

Indices kunnen overal staan aan het eind van 2020. Plus; RDS schrijft af en de Fed is grooteigenaar van ETF's.

Meer volatiliteit pensioenfondsen door rentebenchmarkhervorming
De hervormde rentebenchmarks kunnen ervoor zorgen dat de volatiliteit van de dekkingsgraad van pensioenfondsen toeneemt. Marcel Kruse legt het uit aan de hand van enkele scenario's.

Zorg voor inflatie overdreven
Beleggers hoeven zich niet zo druk te maken om inflatie. Vooral aandelen bieden goede bescherming.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Zwakke dollar volgens State Street goed voor beleggingen EM, Robeco verlaagt obligatie-advies, UBS AM ziet enorme beurskansen, ASI zet goud op keiharde koop, BMO voorziet in twee jaar volledig economisch herstel, DWS waarschuwt voor oplopende inflatie en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Na het coronavirus: vier macro-economische onzekerheden
De COVID-19-pandemie heeft in slechts een paar weken tijd de wereldeconomie, beleidsplannen en markten ingrijpend veranderd. De ongekende snelheid van de veranderingen in alle drie de dimensies heeft geleid tot grote onzekerheid over de politieke gevolgen op de lange termijn. Vier economische onbekenden zijn bepalend voor de komende tien jaar: begrotingsbeleid, deglobalisering, groei en inflatie, aldus Valentijn van Nieuwenhuijzen.

Fed grooteigenaar

RDS schrijft af

Ondertussen in Zimbabwe

Duurzame rendementen
Hoe hebben duurzame fondsen het in de coronacrisis gedaan?

Beleggers weten het even niet meer

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

IEXFonds 40